https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Policija preklicuje poostren nadzor hitrosti

07.08.2023 ob 9:10  

Agencija za varnost prometa in Policija naj bi danes začeli tretjo letošnjo nacionalno preventivno akcijo »hitrost«. Zaradi trenutnih razmer, ki so jih povzročile vremenske ujme in obsežne poplave, policija preklicuje načrtovano akcijo poostrenega nadzora.


Zaradi nastalih razmer, ki so posledica vremenske ujme in obsežnih poplav, policija preklicuje poostren nadzor hitrosti, ki je bil v okviru evropsko usklajene in tudi nacionalne preventivne akcije načrtovan med 7. in 13. avgustom.

Policisti bodo še naprej opravljali svoje redne naloge, med katere sicer sodi tudi kontrola prometa, na prizadetih območjih pa bodo prioritetno nudili pomoč ljudem in sodelovali pri odpravljanju posledic poplav, so sporočili iz policije.

Obenem vse voznike pozivajo k odgovorni udeležbi v prometu. »Upoštevajte cestne zapore in navodila intervencijskih služb, pri vožnji pa dosledno spoštujte predpise in omejitve hitrosti. Intervencijske službe so v tem trenutku izjemno obremenjene, zato si prizadevajmo, da jim ne bi po nepotrebnem povzročali dodatnega dela. Vozite odgovorno in pazite na svoje življenje ter življenja drugih, da že nastalim tragičnim zgodbam, ki so prizadele Slovenijo, ne bi dodajali novih.«

Po podatkih Evropske komisije približno 40 do 50 odstotkov voznikov v državah EU vozi hitreje od predpisane omejitve hitrosti, 10 do 20 odstotkov pa omejitev prekorači za več kot 10 kilometrov na uro. Številni dejavniki, ki so povezani z objestno, tvegano in neprilagojeno vožnjo, povečajo nevarnost za nastanek prometne nesreče. Višje kot so hitrosti, praviloma težje so posledice prometnih nesreč.

Robert Vehovec iz Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi, ki je voznike pozval k spoštovanju omejitve hitrosti, je dejal, da je časovni prihranek zaradi hitre vožnje na daljših razdaljah neznaten, tveganje pa strašansko.

Zaradi neprilagojene hitrosti so po trenutno veljavnih začasnih podatkih do konca julija letos zabeležili 1.900 prometnih nesreč, v enakem obdobju lani pa 1.840 (3,3 odstotka več ). V posledicah teh nesreč je umrlo 19 oseb (lani 18).

»Pri smrtnih prometnih nesrečah je neprilagojena hitrost najpogostejši vzrok za njihov nastanek. Voznike pozivamo, naj vozijo zmerno in odgovorno, saj se objestna in agresivna vožnja vse prepogosto konča usodno. Globe so v takšnih primerih še najmilejša posledica, ki jo nosi povzročitelj.« je poudarila vršilka dolžnosti direktorice agencije Simona Felser.

Glavni dejavniki tveganja za nastanek prometne nesreče so ob neprilagojeni hitrosti še uporaba mobilnega telefona in vožnja pod vplivom alkohola. Letos se je od 762 prometnih nesreč, ki so jih povzročili alkoholizirani udeleženci, 300 zgodilo zaradi neprilagojene hitrosti, od teh so bile štiri prometne nesreče s smrtnim izidom.

Policija in Agencija izpostavljata, da je na slovenskih cestah v obdobju 2013-2022 zaradi neprilagojene hitrosti umrlo kar 38,5 odstotka udeležencev v cestnem prometu.

Foto: arhiv Pomurec, Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.08.2023 ob 10:18 Policijska malmarnost gost

      svet24.si/clanek/novice/slovenija/foto-narkomanski-raj-v-centru-ljubljane

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.08.2023 ob 10:26 Plaskiš gost

      Zakaj pa sploh izdelujejo avtomobili s takšno hitrostjo!? TO se je potrebno najprej vprašati. Sicer pa najprej naj pogleda policija sebe kako vozi in še kakšne druge prekrške pa tudi "lepe" zločine dela, pa potem se naj spravlja na druge!

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.08.2023 ob 11:06 Pepa Pujsa gost

      Pička vam materina pandurska banda, rajši pomagajte ljudem prekleti nesposobneži!!!!!

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.08.2023 ob 11:07 Dalmoš gost

      Jaz se poserjem na vse pandure!!!!!

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.08.2023 ob 11:15 Pepa Pujsa gost

      BANDA PANDURSKA VSE VAS MRZIM!!!!! KDO VAS PLAČUJE???? MI DAVKOPLAČEVALCI!!!1 POCRKAJTE

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.08.2023 ob 11:15 Pepa Pujsa gost

      BANDA PANDURSKA VSE VAS MRZIM!!!!! KDO VAS PLAČUJE???? MI DAVKOPLAČEVALCI!!!1 POCRKAJTE

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.08.2023 ob 11:36 Pohorčan gost

      Ke te tou za golazni pandurske????

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.08.2023 ob 11:40 Dalmoš gost

      VSI PANDURJI STE ENE SAME VELIKE GNIDE!!!!

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.08.2023 ob 11:52 Štef gost

        Tudi včeraj je bil radar na Cankarjevi ko so gasilci na nujni vožnji hiteli mimo, upam da jih ne bodo oglobili ker so sigurno prekoračili hitrost

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.08.2023 ob 11:58 Dillinka gost

      Jeeee dillinka kak se ga nas pajceki bogijooo???? Bole kak se ga mi bojimo kmice!!!!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      07.08.2023 ob 11:59 Dillinka gost

      Jeeee dillinka kak se ga nas pajceki bogijooo???? Bole kak se ga mi bojimo kmice!!!!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      07.08.2023 ob 12:05 gost gost

      ČE VČERAJ NE BI BILO OGORČENJA NAD RADARJI POTEM TE NOVICE NEBI BILO DRUGOT POLICAJI DO PAZU V VODI V ROKAH LOPATE V PREKMURJU PA V LEPI OBLEKI IN V ROKAH RADAR V TEJ NESREČI PELEŠ VEN IZ SEBE ZAMIŠLJEN BRODIŠ KA DE IZ TEGA NE POGLEDAŠ ŠTEVCA LJUDJE PAMETNO NA CESTI

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      07.08.2023 ob 13:08 gost

      Ne razmin vas, zakoj se samo sigdar bunite, vej pa naj opravlajo svojo delo, zato so plačani, isto tak varnostniki, redari, gasilci.... itd. Če voziš, pametno in po predpisaj in se tak tudi obnašaš do vseh, nega nikše nevole, ne dobiš kazni, gasilcon i redaron, pa zvegšoga še leko samo pomagaš. To se je zaj v tej nesrečaj oziroma poplavaj pokazalo, da lidgej znamo držati vkuper. Ne je fajn, da ostaneš brez vsega.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      07.08.2023 ob 16:20 Kukulele gost

      Zanimijvo kda je članek o policajaih , ka se tak ciganarija gor vižge. Hehehe... Se že po tun vijdi ka su cigani. Tatovi, nasilneži, njűve čarne pocejni kurve, sigde se v mečejo, v bolnicaj norejo prejk vrste, v vrstah za RK pa socialno podporo prvi. Samo jemljejo, dajejo nič (razen tistij prej omenjenij čarnih kurv).

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      08.08.2023 ob 9:13 kalos gost

      preklicali so zgolj zato ker so neki dan bili ogorčeni ljudje ko so jih videli z radarjem. sicer ne bi. v vsakem primeru jih je doletela še ena velika sramota. ampak sramote pri njih nič novega niso in še bodo pa še in še. zato pa vici o njih tudi držijo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      09.08.2023 ob 12:28 dilinka gost

      Jeeee dillinka bi ti ga tvojo betico zaškrno tak kak fsen ga pajcekon.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.