https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Škodo je najbolje prijaviti na daljavo, s podrobnim opisom

09.08.2023 ob 6:05  

Pri prijavi škode po poplavah zavarovalnicam ni treba hiteti, sporočajo zavarovalnice in svetujejo, da se pred prijavo preveri kritje na zavarovalnih policah, nato pa škodo čim bolj podrobno opiše ter priloži slikovno gradivo. Najbolje je škodo prijaviti na daljavo, še dodajajo.

Zavarovalnice zavarovancem svetujejo, da najprej preverijo ustreznost zavarovalne zaščite in kritja na svojih zavarovalnih policah. Nevarnost poplave na polici mora namreč biti posebej navedena kot kritje poplave in meteorne vode.

Nato pa naj v primeru škode na nepremičninah, ko je voda zalila stanovanjske prostore, naredijo čim več fotografij poškodb v notranjosti objekta, tudi ko začnejo s čiščenjem, črpanjem vode iz poplavljenih prostorov in njihovim sušenjem. Tako bo namreč viden obseg škode. Če imajo fotografije prostorov med poplavo, naj dodajo tudi te.

Pripravijo naj seznam poškodovanih oziroma uničenih premičnin, račune za sanacijo, seznam poškodovanih stvari s količinami. Bolj natančen je popis škode, lažje in hitreje se škoda reši in zaključi, so poudarili.

Predlagajo tudi, da stranke seznam naredijo po prostorih in popišejo vse, kar je bilo v njih poškodovano oziroma uničeno. Če je možno, naj ga dopolnijo tudi z vrednostmi teh stvari. Za vsak prostor naj zapišejo dimenzije površin in čim bolj podrobno nastalo škodo. Če je mogoče, naj poplavljene in uničene predmete spravijo do prihoda cenilca.

V primeru prijave škode na vozilih pojasnjujejo, da trenutne razmere na številnih območjih ne omogočajo odvoza z vlečnimi prevoznimi sredstvi. Škoda na vozilu zaradi zemeljskega plazu, poplave, hudourniške ali visoke vode je sicer krita zgolj po kombinaciji B delnega avtomobilskega kaska.

V prijavi škode je treba navesti število prevoženih kilometrov, do katere višine je bilo vozilo poplavljeno ter morebitne druge poškodbe. Priložiti je treba fotografije številke šasije in registrske številke, vozila, poškodb in njegove notranjosti. Če ima stranka fotografije vozila v času, ko je bilo poplavljeno, naj doda tudi te.

Ob tem svetujejo, naj lastniki po osušitvi poplavljenega vozila ne poskušajo zagnati, saj lahko s tem povzročijo še dodatno škodo na motorju.

Škode je sicer običajno treba prijaviti v treh dneh po nastanku, a v primeru tovrstnih dogodkov bodo upoštevali tudi kasnejše. Z oddajo prijave zavarovancem ni treba hiteti, piše STA.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.08.2023 ob 7:27 Bili boy gost

      Zakaj pa nebi prisli sami poglednot

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.08.2023 ob 7:34 Karel K. gost

      Golob se je v slogu trdega titoista spet zlagal tuji medijski firmi CNN, da v Sloveniji delamo na področju energetike vzorno, da bomo zapirali termoelektrarne. Spet je krivdo za slovensko lopovsko titoistično bando ki nam vlada že 80 let, porinil na Globalno raven, ko je rekel, da se tovrstne nesreče lahko preprečijo le globalno. S tem je zamolčal, da ta titoistična banda v teh 80. letih ni gradila objektov in infrastrukture na temelju strokovnih zapovedi ampak politično, poli8tiki so konstruirali in umeščali v prostor vso infrastrukturo. Dosti se da preprečiti na lokalni ravni, tudi v mali Sloveniji, vendar je potrebno h koritu pustiti strokovnjake, ne pa blebetače tipa Golob, Vrečko, Klakočar..., kateri se na oblasti gredo oddaje, kmet išče žene, ljubezen po domače, na kmetiji, namesto, da bi reševali probleme in državo postavili na pot razvoja. Kar se tiče zavarovanj, to bo spet katastrofa. Odškodnino, morda celo dvojno bodo dobili politično pravoverni ostali pa bodo izviseli.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.08.2023 ob 7:50 gost

        Tako tudi bo , kaj so dobili za lansko leto kmetje v sušnem obdobju nekateri - nič . To bo začetna trakcija , za mesec ali manj pa vse pozabljeno , kot že mnogo krat. 7:34

        10 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.08.2023 ob 8:01 Karel K. gost

      Pred meseci so zavarovalnice stokale, da bodo propadle, zdaj naenkrat pa rečejo, da so likvidne.. Kar pa se tiče Golobovih obljub pa je teh tem letu in pol že toliko v stilu Hepi enda in nobena izpolnjena. Kar obljublja se lahko izpolni, če bo Bruseljski budžet v celoti namenjen Sloveniji in tudi v tem primeru bo denarja knap, saj bodo politiki in privilegiranci spet polniki bančne račune in si kopičili nepremično premoženje, kupovali vile doma in v tujini. Golob je to vse ponudil misleč, da bodo Bruseljčani vse to financirali, ko so ponudili pomoč. Nič ne bo iz tega, spet se je enkrat zafrknil, ko je mislil, da bo on postal na temelju Bruseljske blagajne heroj narodaq in država, da je izpeljal sanacijo škode stoprocentno in še več zgradil.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.08.2023 ob 8:07 gost

        Poznamo nekateri , ki sledimu temu tega ptič firiča kako našajba narod ,,,, samo budale so naivni in verjamejo praznim obljubam . Drugače pa za vaš zapis Karel tako tudi bo 8:1

        8 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.08.2023 ob 8:10 gost

      Nabira si točke , to je in nič drugega , da bo ostal ta mandat , morda še naslednjega . Od bedakov volilvcev pa ne bi bilo nič čudnega !

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.08.2023 ob 8:13 gost

      V najhujši krizi imamo najbolj nesposobno vlado, kdaj se bomo Slovenci končno postavili zase! Lahko nas je strah.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.08.2023 ob 8:28 gost

      Pred parimi dnevi denarja ni , ne za zdravstvo , ne za upokojence , ne za ceste itd , SEDAJ JE PA NA ENKRAT DENAR PRILETEL IZ NEBA . GOLOB BO IZ TE ZAFURANE SLOVENIJE NA NOGE POSTAVIL POVSEM NOVO SLOVENIJO -STOJ IN GLEJ IN SE ČUDI KAKŠEN DOBER MAHER JE ! hi.hi.hi.hiiiiii

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.08.2023 ob 8:37 gost

      Slovenija gre v MALORO že brez teh poplav .... srmaštvo na vrhuncu !

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.