https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Prizadetim v poplavah na voljo izredna denarna socialna pomoč

10.08.2023 ob 10:55  

Veljavna socialna zakonodaja v primeru naravnih nesreč omogoča pomoč v obliki izredne denarne socialne pomoči. Vlogo je trenutno mogoče vložiti na katerem koli centru za socialno delo in po elektronski poti brez varnega elektronskega podpisa, po 6. septembru pa na krajevno pristojnem centru.

Izredno denarno socialno pomoč je mogoče v enem koledarskem letu dobiti do višine petkratnika cenzusa za denarno socialno pomoč. Za samsko osebo to pomeni do 2326,70 evra, za štiričlansko družino, kjer sta oba starša zaposlena, pa do 8190 evrov, navaja ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Ker je izredna denarna socialna pomoč mesečno omejena do cenzusa za denarno socialno pomoč samske osebe, ki znaša 465,34 evra, ali družine, pri čemer za štiričlansko družino z zaposlenima staršema znaša 1638 evrov, se v primeru dodelitve v višini petkratnika cenzusa izplača za obdobje petih mesecev (in ne v enkratnem znesku).

Če je posameznik oziroma družina letos že prejela kakršno koli izredno denarno socialno pomoč razen pogrebnine in posmrtnine, je lahko zaradi naravne nesreče upravičena do sorazmernega dela petkratnika cenzusa za denarno socialno pomoč.

Izredna denarna socialna pomoč je namenjena kritju izrednih stroškov, ki so vezani na preživljanje in jih z lastnim dohodkom ali lastnim dohodkom družine ni mogoče pokriti. Če oseba ali družina iz razlogov, na katere ni imela vpliva, postane gmotno ogrožena, lahko vloži vlogo za pridobitev izredne denarne socialne pomoči. Vlagatelj mora v vlogi natančno navesti, za kakšen namen potrebuje pomoč, in opredeliti znesek, ki ga potrebuje. Upravičenec mora pomoč porabiti za namen, za katerega mu je bila dodeljena, piše STA.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.08.2023 ob 12:33 400 gost

      nikoli ampak nikoli ne dajo toliko kot se piše, lari fari. tistih 400 € je zelo malo v primerjavi z več 10.000 € škode. naj jim plačajo bogati, zlasti politiki in pristojni kateri v prejšnjih letih niso nič vzdrževali, da je zdaj tako kot je.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.08.2023 ob 22:12 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.08.2023 ob 13:29 gost

      Za tako pomoč moraš res imeti goro dokazov. Edino če si sorodnik ali znane ni potrebno nobenega dokaza.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.08.2023 ob 14:53 gost

      Ite pomagat pa ne modruvlite s tejn brezveznin pijsanjon, ka itak nič ne spremenite, z delon bi pa lahko!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.08.2023 ob 10:59 Gosponder gost

        Prva 2 sta dala realne informacije. Je pa res, da je žal večina brezveznih pisarij.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.08.2023 ob 15:19 1x gost

      Vsem zdravim prejemnikom socialne pomoči lopate v roke in odpravljat posledice poplav. Jih je preveč !

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.08.2023 ob 16:16 gost

      Kaj če bi ta dva zadnja debila svojo pijano rit odnesla tja ker je potrebna pomoč.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.08.2023 ob 16:19 gost

      Prav imaš ni potrebno iti v črno na Koroškem ali Luče kjer je najhuje. Tudi v Pomurju je potrebna pomoč.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.