https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

»Pomagamo - ne glede na vse«

19.08.2023 ob 14:20  

Letošnji svetovni dan humanitarnosti, ki je posvečen tako ljudem v stiski kot humanitarnim delavcem, obeležujemo pod geslom "pomagamo - ne glede na vse". Kako pomembno je, da hitro in učinkovito priskočimo na pomoč vsem tistim, ki jo potrebujejo, smo spoznali tudi ob nedavnih katastrofalnih poplavah v Sloveniji.

"Humanitarni delavci imajo eno in edino nalogo – da zaščitijo in rešujejo človeška življenja, pomagajo z osnovnimi potrebščinami in prinašajo upanje med prebivalstvo, ki ga je prizadela humanitarna katastrofa. Svoje delo opravljajo ne glede na vse" je geslo letošnjega svetovnega dne humanitarnosti, ki ga obeležujemo danes. S ključnikom "NoMatterWhat" (Ne glede na vse) se spomnimo, kako pomembno je priskočiti na pomoč ljudem, ki so se znašli v naravnih katastrofah, oboroženih spopadih ali drugih krizah velikih razsežnosti, pri čemer je izjemnega pomena spoštovanje humanitarnih načel. V letošnjem letu, ki je še posebej zaznamovano z rekordno visokimi humanitarnimi potrebami po svetu, obeležujemo 20. obletnico dogodkov, ki so vodili do razglasitve 19. avgusta za svetovni dan s strani Generalne skupščine Organizacije Združenih narodov.

Slovenija poudarja pomen hitrega in učinkovitega humanitarnega odziva. Kot odgovorna članica mednarodne skupnosti smo ob upoštevanju naraščajočih potreb po svetu v preteklem letu podvojili humanitarno pomoč. Zaradi naraščajoče vrzeli med potrebami in zagotovljenimi finančnimi sredstvi na svetovni ravni bo Slovenija tudi v prihodnje nadaljevala s krepitvijo humanitarnega odzivanja.

Slovenija pomoč usmerja ljudem, ki se nahajajo v naravnih in drugih katastrofah, kakor tudi v dlje časa trajajočih in pozabljenih krizah. Skladno s tem smo se v letošnjem letu odzivali na potrebe v Ukrajini, ob katastrofalnem potresu v Turčiji in Siriji, zagotovili smo pomoč v povezavi z varnostjo preskrbe s hrano v državah podsaharske Afrike, se odzvali na nujne potrebe v Afganistanu, Jemnu, Siriji in širše. Pomoč smo usmerili preko mednarodnih organizacij iz sistema Združenih narodov, preko Mednarodnega odbora Rdečega križa ter Mednarodnega združenja Rdečega križa in Rdečega polmeseca. Na dvostranski ravni Slovenija zagotavlja nujen odziv tudi preko svojega strateškega partnerja, Slovenske karitas, ter nudi nujno reševalno in materialno pomoč preko Uprave RS za zaščito in reševanje. Dodatno podpira pokonfliktne dejavnosti ter projekte, usmerjene v krepitev odpornosti in zmanjšanje tveganj nesreč, ki jih izvajajo ITF Ustanova za krepitev človekove varnosti in slovenske nevladne organizacije, so sporočili iz Ministrstva za zunanje in evropske zadeve.

FOTO: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.08.2023 ob 16:29 gost

      Zato katastrofo je kriva Janševa vlada ko je bil Janez Podobnik minister za dajanje dovoljenj na poplavnem območju. Zato je Janez Janša tako hitro kao pomagal na poplavnem območju. Verjetno je še kake dokaze iskal da bi jih uničil. Mu pa ni uspelo ker so dukumenti ki to dokazujejo drugje. Zdaj pa naj škodo po plačajo tisti keri so to dovolili nezakonito kot je že to v navadi pri SDS da se gradi na poplavnem območju. Ve se gdo vse je bili v tisti Janševi vladi.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.08.2023 ob 22:33 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.08.2023 ob 8:49 mirko gost

        Hahaha..večina hiš naše ulice stoji na popolavnem območju še iz časa preden se je Janša rodil :) . Ampak bo že Janša kriv ;) . Bolniki antijanšistični, ampak gre vam, low IQ antijanšisti radi poslušajo zgodbe o bau bau Janezu :) . Kaj se bližajo kakšne volitve ali samo ohranjate kondicijo antijanšizma ? :) .

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.08.2023 ob 16:36 gost

      Zmoremo , skupaj smo močnejši !!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.08.2023 ob 16:58 gost

      Definitivno je na vreme možno vplivati s pomočjo kemije kot sprememba EL magnetnih polj . Zemlja sloni na fizikalnih ravnotežjih, ki jih mora planet vzpostaviti sam nazaj , da obstane . Večina neurij je posledica naravnih dogajanj in delno res podnebnih sprememb .

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.08.2023 ob 20:27 KatieKelly gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.08.2023 ob 2:50 proti verski nestrpnosti gost

      https://www.oe24.at/oesterreich/chronik/nach-explosionen-in-der-steiermark-sicherheitsalarm-jetzt-auch-in-wien

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.08.2023 ob 8:39 pikapoka gost

      Zakon ne bi ničesar spremenil in teh poplav se ne bi dalo preprečiti v celoti . Bi pa morali župani 220 občin že zdavnaj obnoviti vodotoke . Tudi brez tega zakona . Če bi se vse delalo samo zato , ker tako določa zakon , bi se malo naredilo .

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.