https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Za nami še ena tropska noč, visoke temperature tudi konec tedna

25.08.2023 ob 11:10  

Današnje jutro je bilo za konec avgusta znova marsikje izjemno toplo, ponekod s tropsko nočjo. Tudi v Pomurju se marsikje temperature niso spustile pod 20 stopinj Celzija.

Današnje jutro je bilo za konec avgusta znova marsikje izjemno toplo, ponekod s tropsko nočjo. V Lendavi je bila zjutraj izmerjena temperatura 21,4 stopinj Celzija, v Murski Soboti 20,7 stopinj Celzija, v Kopru pa 24,5 stopinj Celzija.

Današnje najnižje temperature s prejšnjim rekordom zadnje tretjine avgusta (homogenizirani in dopolnjeni časovni nizi 1950-2023) si lahko ogledate v tabeli.

Vremenoslovci agencije za okolje (Arso) napovedujejo, da bo popoldne pretežno jasno, ponekod bo zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 36 stopinj Celzija.

Opozorilo

Zaradi velike toplotne obremenitve po nižinah v večjem delu Slovenije je Arso izdal oranžno opozorilo. 

Vir: Arso

Jutri bo pretežno jasno. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo ob morju 23, drugod od 14 do 20, najvišje dnevne pa od 30 do 34, v jugovzhodnih krajih do 36 stopinj Celzija.

Obeti

V nedeljo bo še sončno in vroče, ponekod bo pihal jugozahodni veter. Proti večeru v severozahodni Sloveniji ni izključena kakšna nevihta. V ponedeljek bo pretežno oblačno. Padavine, sprva tudi nevihte, bodo od zahoda prešle vso Slovenijo. Vročina bo popustila, navaja Arso.

Naslovna fotografija: arhiv Pomurec

      Fotogalerija

      Komentarji

      1. gost
        26.08.2023 ob 3:13 Nevihte na vidiku gost

        https://www.wetter.at/wetter/oesterreich-wetter/golfballgrosser-hagel-heftige-unwetter-in-der-steiermark

        0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

      info_outline

      Opozorilo

      Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

      Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

      Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.