https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

V službo se odpravite s kolesom

29.08.2023 ob 6:05  

Kolesarjenje je učinkovita alternativa avtomobilu in ima številne pozitivne učinke na počutje posameznikov, zmanjšuje negativne izpuste CO2, zmanjšuje stroške goriva in parkiranja ter skrbi za naše zdravje.

Po uspešno izpeljanem spomladanskem izzivu, v katerega se je vključilo več kot 1200 kolesarjev, se bomo na pot v službo s kolesi pognali tudi jeseni. Nacionalna pobuda »Polni zagona kolesarimo v službo«, ki se je začela včeraj, poteka do 6. oktobra.

Več kot 50 odstotkov Slovencev svoje vožnje z avtomobilom opravi na razdalji, krajši od dveh kilometrov. Pobuda “Polni zagona kolesarimo v službo” je izziv za posameznike, ki želijo spremeniti vsakodnevne potovalne navade, se zagnati v nov dan z manj stresa in več energije in obenem bolj učinkovito naslavljati izzive v delovnem okolju.

Šesttedenski izziv je priložnost za spremembo navad in prispevek k bolj trajnostni mobilnosti. Namen izziva je do 6. oktobra zamenjati avto s kolesom. S tem dejanjem se lahko posameznik pridruži družbeno odgovornemu gibanju, ki si prizadeva za boljše zdravje posameznikov in ohranjanje okolja za prihodnje generacije.

Akcija »Polni zagona kolesarimo v službo« je namenjena tudi podjetjem, da spodbudijo svoje zaposlene k trajnostnemu prihodu v službo in občinam, ki na tak način lahko spodbujajo k zmanjšanju izpustov CO2 ter k izboljšanju zdravja in počutja občanov.

Vsi, ki se želijo pridružiti izzivu, si lahko na spletni strani polnizagona.si ustvarijo uporabniški profil in beležijo prekolesarjene kilometre. Možnost imajo sodelovati tudi v tedenskih izzivih, s katerimi se uvrstijo v žreb za tedenske in glavne nagrade.

Polni zagona kolesarimo v službo je nacionalna pobuda Ministrstva za okolje, podnebje in energijo, IPoP – Inštituta za politike prostora in Urbanističnega inštituta Republike Slovenije. Pobudi se je pridružilo tudi veleposlaništvo Kraljevine Nizozemske v Ljubljani, ki bo projekt podprlo z glavnimi nagradami za sodelujoče, so sporočili z Ministrstva za okolje, podnebje in energijo.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.08.2023 ob 8:41 gost

      Kakim kolesom če pa imajo 50 metrov do službe pa se vozijo z avtomobili. Pa to ni osamljen primer. Vseh občinah je tako od učiteljev županov trgovcev delavcev v fabrikaj itd. Potem nimajo parkirnih prostorov ker župani vse prodajo Kar se prodati da tudi parkira place. Vozijo se pa vsi z takimi avtomobili da ne veš ali je hiša ali avto. Parkirplac pa za fičeka.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.08.2023 ob 9:43 gost

      Saj to je edino mesto služba da se pobhajo z svojimi konjički. Kere pa itak imajo večinoma na puf.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.08.2023 ob 9:44 gost

      Saj se pa eni peljejo že k sosedu z svojm konjičkom ker ga sosed drugače ne vidi kao.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.08.2023 ob 17:06 Đuro gost

      Vsi s kolesom v službo,,,,samo ne zaposleni v SIJ Ravne,,,tam pa kolesarji niso zaželeni,ker so se,, golmani "spomnili,da " enoosna ",da,tako so napisali na oglasne table,,"enoosna" vozila ne smejo v podjetje. Za njih so kolesa,skiroji,poganjalčki,,,, enoosna vozila.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.08.2023 ob 17:26 tou sam ge gost

      pa naj ide v službo avtor tega sranja peš, samo ne 20 metrov, naj ide 20 kilometrov lepo peš, dobro, lejko tudi z biciklnom, tak, poleti in pozimi, buhtlni eni

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.