https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Dijakinja napadla oskrbovanko doma za starejše, minister Maljevac obsodil nasilje

05.09.2023 ob 16:00  

Na ministrstvu za solidarno prihodnost so bili danes obveščeni o primeru fizičnega nasilja dijakinje nad starejšo stanovalko socialnovarstvenega zavoda. Dijakinja je v zavodu opravljala študentsko delo. Minister Simon Maljevac je najostreje obsodil vsakršno nasilje, zavod pa je po njegovih besedah že ukrepal ter dejanje prijavil pristojnim organom.

Minister za solidarno prihodnost Maljevac ob tem sporoča: "Poudarjamo, da je tovrstno ravnanje nedopustno in ga na ministrstvu najstrožje obsojamo. Z vodstvom zavoda smo nemudoma stopili v stik in ga pozvali, naj žrtvi nasilja takoj ponudi vso potrebno socialno, zdravstveno in psihološko zaščito in pomoč, proti nasilni osebi pa sproži ustrezne postopke pri pristojnih organih."

Po njegovih besedah so v zavodu ministrstvu pojasnili, da so ob omenjenem dogodku že ukrepali ter dogajanje že prijavili pristojnim organom. "Zagotavljamo, da bomo sprožili vse ustrezne postopke in ukrepali v skladu z zakonom o delovnih razmerjih. Delodajalec bo nemudoma ukrepal, da bo preprečil škodljivo ravnanje. Varovali bomo vse temeljne pravice človekovega dostojanstva ter zagotovili enake človekove pravice in temeljne svoboščine," so v odgovoru ministrstvu navedli v zavodu. Maljevac je prepričan, da bo zavod izvedel tudi interni nadzor, ostali organi pa bodo ravnali skladno s svojimi pooblastili.

O tem, ali bodo v luči omenjenega dogodka sledili tudi ukrepi na sistemski ravni, pa je minister spomnil, da gredo vsi zaposleni v socialnovarstvenih zavodih skozi izobraževanja, povezana tudi z delom s starejšimi. "Trendi in raziskave kažejo, da je nasilje nad starejšimi nek fenomen, ki mu bomo morali kot družba posvetiti več pozornosti. Tudi na podlagi današnjega dogodka pa bomo socialno zbornico pozvali, da oblikuje posebno izobraževanje glede nasilja, da bodo zaposleni dobili še dodatna znanja," je še poudaril Maljevac.

Po poročanju TV Slovenija se nasilje dogajalo v Domu starejših občanov Trebnje. Dijakinja pa je nasilno vedenje tudi posnela in objavila na družbenih omrežjih. 

* Fotografije so simbolične: arhiv Pomurec in Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.09.2023 ob 17:04 Socialna oskrba gost

      Dejstvo je, da se s starejšimi ukvarja čedalje manj usposobljen kader. Žalostno je do kam je prišla socialna oskrba, kjer se delo niti slučajno ne ceni. Zato pa dan danes dela vsak, ki ima 5 minut časa in gre mimo Doma. In mi še zidamo in zidamo nove domove. Komu? Čez nekaj let ko nekaj starejših odide v pokoj, bodo verjetno stanovalci sami sebe previjali, vsaj tisti ki so še koliko toliko pokretni. Pa da o šerifih/direktorjih domov ne govorim. Absolutno nesposoben kader.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.09.2023 ob 17:12 kilonja gost

        Dejansko se premalo da na delovno silo, pomembni so samo tisti z diplomami, teh mrgoli in pomembna so predavanja, predavanja in še enkrat predavanja...ta so fajn plačana..s tem denarjem bi se plačal, pošteno plačal tudi negovalni kader in se ga tudi dovolj zaposli in pred tem izobrazi . Zastonj diploma, potem pa mladi mislijo da njim ni treba delati tako ali drugače umazanih del . Za tipkanje na računalnik in dvigovanje telefonov so dovolj administratorke, ne pa diplomirane sestre .

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.09.2023 ob 20:23 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.09.2023 ob 17:09 kilonja gost

      Kakšna predavanja ? Na predavanjih večina drema. Telefone jim poberite pa delo jim potisnite v roke .

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.09.2023 ob 0:14 Charles Hubbard gost

      My last month paycheck was for 11000 dollars… All I did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour…. ..> https://www.cash.salary49.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.09.2023 ob 5:02 Markojca gost

      Dobro vgojno!! Jes bi samo štela pitate je ge što vido mojega Đofija????

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.09.2023 ob 8:55 gost

      Bedak na kobik 8.20

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.09.2023 ob 16:10 Markojca gost

      Jes san samo pitajla, če ga što ge vido????? Pa pun bankaš ma moj Đofe seouf.....fse de zapiu, pa še kakšno kefno kak ste pravle......vajjjjjjjj!!!!! Moj Đofe, pa nouve šoulne ma, pa robačo tudek.....

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.09.2023 ob 18:27 gost

      123--večjega TELETA od tebe nega !!!!!!!!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.09.2023 ob 19:46 Markojca gost

        Fala ka me braneš pred touf budalo..........fala, fala......nikaj san nej štela božnoga.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.