https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

Tudi letos bo pestro na silvestrovanjih na prostem

 

Staro leto se izteka, večina ljudi že načrtuje, kje bodo silvestrovali. Zelo priljubljena so med drugim tudi silvestrovanja na prostem, ki jih bodo organizirale mnoge pomurske občine v sodelovanju s turistično-kulturnimi društvi. Letos bo tistim, ki bodo silvestrovali zunaj, naklonjeno tudi vreme, ogrevale pa jih bodo tudi razne glasbene skupine in kapljica rujnega.


Mnogi za silvestrovo radi odpotujejo v tuje kraje, veliko pa je takih, ki najdaljšo noč preživijo kar na prostem v krogu prijateljev ob občudovanju ognjemeta, plesu in zabavi. Slabost tovrstnih silvestrovanj so nizke zimske temperature, ki marsikoga zadržijo doma na toplem. Letos temu ne bo tako, saj ne bo hudega mraza – meteorologi namreč napovedujejo zmerne temperature; živo srebro bo nihalo nekje okoli ničle.

Na prireditvah bodo v novo leto vstopili z ognjemeti in nagovori županov.

Letos bodo v Murski Soboti zabavali D'Kwaschen Retaschy in Horizont

Tudi letos bo tradicionalno silvestrovanje na prostem v Murski Soboti potekalo na parkirnem prostoru pred NLB in pošto, obiskovalci pa ponavadi napolnijo še Trg svobode in ulice čez cesto. Za dobro razpoloženje bosta vse od 22. do 3. ure zjutraj poskrbeli skupini D'Kwaschen Retaschy in Horizont, malo pred polnočjo pa bo sledil tradicionalni nagovor župana in ognjemet, ki vsako leto navduši obiskovalce.

Skupina Blue Planet bo grela Beltinčane

V Beltincih se bo silvestrovanje, prav tako kot v Murski Soboti, pričelo ob 22. uri in trajalo vse do treh. Za zabavo bodo poskrbeli fantje iz skupine Blue Planet, prireditev pa bo potekala v šotoru na parkirnem prostoru trgovine Mercator.

Utrinek z lanskega silvestrovanja v Murski Soboti

Na prostem bodo silvestrovali tudi v Lendavi in Ljutomeru

V Lendavi bodo s silvestrovanjem pričeli ob 23. uri na ploščadi pred hotelom Elizabeta, zaključili pa bodo ob enih zjutraj. V Ljutomeru bo silvestrovanje potekalo na glavnem trgu, dogajanje pa bodo popestrili tudi z nagradnimi igrami, ob glasbi Slovenskogoriškega kvinteta pa se veselili vse do tretje ure zjutraj.

Nazdravili bomo s kozarčkom penine (foto: SXC.hu)

Novo leto bodo na prostem pričakali tudi v Radencih in Apačah

Silvestrovanje na prostem bodo organizirali tudi v Radencih, in sicer na avtobusni postaji, kjer bodo s programom pričeli že ob devetih zvečer; igrali bodo Štejerski fakini. Na prostem pa si bodo silvestrski poljub podarili tudi v Apačah, kjer bodo z zabavo pred občinsko zgradbo pričeli ob desetih.    

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.