https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Sava Turizem postala največja turistična družba v državi

04.01.2012 ob 12:09  

Konec decembra je bila v sodni register vpisana pripojitev Savinih turističnih družb Terme 3000, d. o. o., Zdravilišče Radenci, d. o. o., Terme Ptuj, d. o. o., in Terme Lendava, d. o. o., k družbi Sava Hoteli Bled, d. d., - tako je združba, imenovana Sava Turizem, d. d., postala največja turistična družba v Sloveniji.


Za združitev so se odločila poslovodstva posameznih družb, vodstva dejavnosti Turizem ter uprave Save, d. d., z namenom, da bi povečali učinkovitost in uspešnost dejavnosti.

V Sava Turizmu 1200 zaposlenih

Združba ima trenutno sedež na Bledu in je s 13 % tržnim deležem, 1200 zaposlenimi in več kot 3900 posteljami postala največja turistična družba Sloveniji, pod vodstvom upravnega odbora s predsednikom Andrejem Prebilom in članoma Renato Balažic in Borutom Simoničem.

V okviru združene družbe še naprej delujejo Sava Hoteli Bled, Terme 3000 - Moravske Toplice, Terme Ptuj, Zdravilišče Radenci, Terme Banovci in Terme Lendava, ki jih vodijo izvršni direktorji.

V novem letu 66 mio e prihodkov

Družba Sava Turizem v letu 2012 načrtuje  dobrih 66 milijonov evrov prihodkov od prodaje, kar je približno tretjina vseh prihodkov Poslovne skupine Sava oziroma pet odstotkov več kot v letu 2011. V letu 2011 so vse družbe skupaj dosegle 1.168.650 nočitev, kar je štiri odstotke več kot leto poprej. Letos Sava Turizem načrtuje nadaljnjo triodstotno rast nočitev na domačem in tujih trgih.

Investicije bodo usmerjene v vire

Investicije v letu 2012 bodo predvsem usmerjene v nadgradnjo kakovosti storitev in učinkovitejše ravnanje z energijo in viri, na kadrovskem področju pa bo družba Sava Turizem razvila lastno Akademijo, s katero bodo svojim zaposlenim ponudili možnost strokovnega izobraževanja in napredovanja. Prav tako bo družba v letu 2012 poenotila sistem nagrajevanja in motiviranja zaposlenih na vseh svojih destinacijah. 

Foto: sava-hotels-resorts.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.