https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Razpisanih devet milijonov evrov za razvoj podeželja

 

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenija je objavilo razpisa za obnovo in razvoj vasi ter za ohranjanje in izboljševanje dediščine podeželja. Skupno je za oba razpisa na razpolago devet milijonov evrov nepovratnih sredstev.


Stopnja pomoči bo znašala do vključno 85 % priznane vrednosti naložbe, od tega bo 75 % sredstev iz Evropskega kmetijskega sklada, 25 % pa iz Republike Slovenije.

Vlagatelji morajo zadostiti razpisnim pogojem, ki so objavljeni na straneh Ministrstva, dokumentacijo pa vložiti do 25. februarja, kandidirajo pa lahko za več predmetov podpore hkrati.

Za obnovo in razvoj vasi šest milijonov evrov

Upravičeni stroški so samo tisti, ki so nastali od datuma izdaje o pravici do sredstev do vložitve zadnjega zahtevka za izplačilo sredstev, finančna podpora projektom na podlagi razpisa pa se nanaša na: ureditev površin za skupne namene in potrebe v podeželskih naseljih, ureditev vaških jeder, ureditev komunalne in prometne infrastrukture,  obnova in izgradnja večnamenskih stavb skupnega pomena za medgeneracijsko druženje, kulturno-umetniško, športno in drugo prostočasno dejavnost prebivalstva itd.

Muzej na prostem (villadona).

Za ohranjanje dediščine podeželja 3 milijone evrov

V okviru razpisa se bodo sredstva namenjala za obnovo in izboljšanje nepremične kulturne dediščine, ki je spomenik, spomeniško območje ali registrirana spomeniška kulturna dediščina; muzejev na prostem in prostorov za postavitev stalnih zbirk etnološke dediščine; ureditev in izgradnjo tematskih poti, ki povezujejo naravne vrednote in nepremično kulturno dediščino določenega območja itd.

Javni razpis in dokumentacija sta dostopna na mkgp.gov.si.

Vir: MGKP

Foto: villadona.si

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.