https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Kupcev za Pomurko na prvi dražbi ni bilo

Murska Sobota, 17.01.2012 ob 9:45  

Prva javna dražba Pomurke mesne industrije, ki je potekala včeraj na matični lokaciji v Panonski ulici 11, je bila neuspešna, saj nihče ni kazal interesa za nakup oziroma ni vplačal petodstotne varščine.

Kot poroča dnevnik Večer je Pomurka, ki je zaradi insolventnosti že od 10. aprila 2009 v stečajnem postopku, za morebitne rešitelje še vedno nezanimiva. Nekoč zelo uspešno mesno-predelovalno podjetje s stečajem namreč ni izgubilo le svoj ugled, temveč tudi morebitne kupce.

Upniki čakajo, druga javna dražba do konca prve polovice 2012

Alenka Gril, stečajna upraviteljica Pomurke, je za Večer dejala: "Ločitvenim upnikom - to so naše največje banke, Abanka Vipa, Banka Koper, NLB, NKBM in Poštna banka Slovenije ter avstrijska Adria Bank z Dunaja-, s katerimi se sestajamo po potrebi, bom ponovno predlagala prodajo Pomurke kot poslovne celote po nekaj nižji izklicni ceni, kakor je običaj v stečajnih postopkih. Ne morem si namreč predstavljati, da bi jo prodali po delih, ker to zaradi specifične proizvodnje ter predelave mesa in mesnih izdelkov ni mogoče." In nadaljevala: "Verjetno bo druga javna dražba stečajnega dolžnika Pomurke do konca prve polovice leta 2012, ker bomo skušali najti kupca tudi preko naših gospodarskih predstavništev v tujini."

Izklicna cena 21 milijonov evrov

Izklicna cena Pomurke mesne industrije znaša 21 milijona evrov, a se bo ta očitno morala znižati. Na vprašanje o plačilu delavcev, ki jih je pred stečajem bilo več kot 260, je odgovorila, da si ne upa trditi, da bi bilo to nemogoče. Računa namreč, da se bo nabralo nekaj splošne stečajne mase prodaje premoženja, ki ni bilo zastavljeno, res pa je, da se bodo pri poplačilu prednostnih terjatev delavcev iz te splošne stečajne mase upoštevali tudi zneski, ki so jih delavci že dobili iz jamstvenega sklada.

Grilovi je do sedaj uspelo prodati tri starejša, manjša zasebna stanovanja, mesnico na tržnici v Murski Soboti, nekaj starejših vozil ter zaloge mesnih izdelkov v vrednosti okrog 200.000 evrov (ostalo naj bi jih še za okrog 600.000 evrov).

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.