https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: V Vrtu spominov in tovarištva posadili »Cankarjevo tepko«

26.04.2024 ob 18:00  

V petek, 26. aprila, so se v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih spomnili Osvobodilne fronte in Ivana Cankarja ter slovesno posadili "Cankarjevo tepko".

Vrt spominov in tovarištva so danes obiskali prijatelji z Vrhnike - člani in članice Združenja borcev za vrednote NOB ter sodelavke in sodelavci Zavoda Ivan Cankar. Na njihovo pobudo so skupaj posadili spominsko drevo Ivana Cankarja.

"Cankarjevo tepko" so simbolično posadili ob vhodu v vrt, kjer bo družbo delala hruški magdalenki, obenem pa bo s svojo krošnjo varovala spominsko drevo Cankarjevega bataljona, ki ga bodo v vrtu ob tepki posadili jeseni.

Zbrane je uvodoma nagovoril podpredsednik Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija Marijan Šiftar, ki je spomnil na dogodke narodnoosvobodilnega boja v Prekmurju in gostom predstavil zgodovino in simboliko vrta.

Spominsko-kulturnega dogodka sta se med drugim udeležili predsednik združenja zveze borcev NOB Murska Sobota Evgen Emri in župan Občine Tišina Franc Horvat. Med gosti z Vrhnike, ki so posadili drevo je bila tudi pobudnica zasaditve Joži Rode, Boštjan Žekš in vrhniški podžupan Mirko Antolović.


V kulturnem programu je z glasbeno-kulturno predstavo o Ivanu Cankarju nastopila gledališka skupina III. osnovne šole iz Murske Sobote ter pevska skupina Prekmurci. Prav tako so kulturni program z recitacijami in oktetom Raskovec z Vrhnike pripravili gostje.

Več fotografij v spodnji galeriji … 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.04.2024 ob 19:28 gost

      Nestrpno čakamo na komentar vsevednega Kozica!

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.04.2024 ob 19:33 Karel K. gost

        Komentar sem napisal prej preden si me ti opo9mnil, da moram napisati. Žal mi je, malo nas je, nas vsevednih, največje je vas lažnivcev s kratko pametjo ali sploh brez spomina. A vseeno ste toliko nasilni, da ste si prilastili pravico, da vladate nam, zato pa se sestajate na teh Šiftarijadag, pa nobenega roma ni poleg, ki so tega Šiftarja, kateri je baje bil pred tem madžarski simpatizer, rešili na Pušči.

        7 12 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.04.2024 ob 23:56 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.04.2024 ob 19:30 Karel K. gost

      Bravo, spet so se šli Šiftarijado, zdaj so sadili hruško tepko. Jaz sem posadil tri to pomlad pa nihče tega ne omenja. Saj tudi vi niste zanimivi veš, odvratni ste kot vam je sporočil Vučič. BHalkanski narodi so vas spoznali, da so bili odvratni vaši politični in genski predniki od leta 19945 do 1990 in zdaj so spoznali, da ste vi njihovi naraščajniki enaki. Ne boste jih z retoričnimi manipulacijami in predlogi v njihovo korist pred njimi v ozadju pa postanete mešetarji in se spet prilagodite nasprotni strani. Hočete biti vedno vsem všečni, ste pa barabe, odvratni, populisti in lažnivci.

      5 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.04.2024 ob 19:35 gost

        Toooooo Karči! Moji čebinarsko titoistični gospodarji so bili že v skrbeh, ker ni bilo tvojega ”poznavalskega” komentarja. Naslednjič pa se malo bolj potrudi!🤪

        12 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.04.2024 ob 19:43 Karel K. gost

        Džaože, spomin te je popolnoma uzdal, še bolj pa um, najbolj pa človeško dostojanstvo, resnica, si nepopravljivi lažnivec torej titoist prvega razreda za vzor!

        7 11 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.04.2024 ob 21:53 ... in Franz gost

        https://youtu.be/1oO6ecO7wTE 24ur.com/novice/tujina/enotni-v-viziji-zvesti-svojim-nacelom-orban-jansa-trump

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.04.2024 ob 19:41 Karel K. gost

      Zdaj že Cankarja morate zlorabljati za svoje podle lažnive namene propagiranja svojih mahinacij, zločinov od leta 1937 naprej. Zdaj hočete vse te baeabije iz preteklosti in sedanjosti skriti za Cankarjem. Preziral bi vas, če bi danes bil živ, kot je preziral takratne barabe, katere so zlorabljale slovenski narod, zato pa je to tudi plačal z nasilniško smrtjo, pred njenim prihodom.

      6 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.04.2024 ob 19:54 gost

      Hahaha, Karčiji se je opet ftrgalo!😂😂😂

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.04.2024 ob 20:20 gost gost

      TO JE VSE RESNICA GOSPOD KAREL TAK JE

      4 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.04.2024 ob 21:49 Kobra gost

      Zgodovine se ne da izbrisati to je dejstvo.enim takrat bilo dobro enim ne,enim bilo dobro ko janša bil na vladi enim ne,enim je zaj dobro pod golobčkom enim pač ne.navadnim ljudem pa nikoli ni bilo in nikoli ne bo,čeprav prav ti delajo za državo in vlado.so pa potem stare zamere.pa ne samo pri nas.nemčija še zdaj ima zamere proti Rusom med drugo svetovno vojno ko je rdeča armada z njimi zradirala.nemci so znani kot največji skopuhi na svetu a vseeno dajejo drago opremo Ukrajini kot maščevanje za velik poraz ki so jim ga zadali v 2 svetovni vojni to jim je ostalo v krvi prav zgodovina jih žre ampak zgodovina se ne da zbrisati.tak je povsod ne samo pri nas

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.04.2024 ob 23:27 Karel K. gost

      Na ponujenih fotografijah ste sami stari potomci rdečih zločinskih revolucionarjev, ne partizanov, saj so ti svoja življenja pustili na bojnem polju ali pa ste jih vi tko ali drugače pred ali po letu 1945 likvidirali, saj so se oni borili za svobodno proevropsko demokratično Slovenijo že tudi samostojno državo ibn so obelodanjali zločine katere so izvajali vaši predniki rdeči revolucionarji. Žrtvovanje življenj s strani partizanov proti trem okupatorjem, kateri so bili sovražniki slovenskega naroda z vami rdečimi revolucionarji na čelu, saj so - ste se ti borili le za oblast, so si prisvojili rdeči revolucionarji in ker je to po revolucionarski logiki podedovaNJE, vi še vedno uživate v tej tragediji teh dejanskih partizanov.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.