https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Tisk, vezenje, gravura – kako izbrati poslovna in promocijska darila?

13.05.2024 ob 10:00  

Želite dvigniti ugled, prepoznavnost in vrednost svoje blagovne znamke? V tem primeru so ključnega pomena tudi skrbno izbrana poslovna in promocijska darila, ki pa morajo biti tudi ustrezno personalizirana.


Kadar želite personalizirati poslovna in promocijska darila, pa je potrebno resno razmišljati tudi o različnih tehnikah, ki jih je mogoče uporabiti za dodajanje imena in logotipa vaše blagovne znamke.

Preverite, kako je v tem primeru najbolje izbrati poslovna in promocijska darila.

Kaj so poslovna in promocijska darila in zakaj so pomembna?

Poslovna in promocijska darila so vsi praktični predmeti, ki jih podjetje izroči svojim strankam, poslovnim partnerjem in zaposlenim. Izbor promocijskega materiala je izjemno širok, saj lahko podjetja izbirajo med različnimi predmeti, kot so promocijski tekstil, kemični svinčniki, skodelice, vžigalniki, ovratni trakovi, vrečke, dežniki in še mnogo drugega.

Glavna razlika med poslovnimi in promocijskimi darili je v tem, komu in zakaj jih podarjamo:

  • Promocijska darila so namenjena doseganju večje ciljne javnost, običajno so to naši kupci in potencialne stranke, ki jih obdarjamo na različnih sejmih, dogodkih, akcijah ali ob praznikih.
  • Poslovna darila pa so namenjena predvsem krepitvi odnosa z najpomembnejšimi deležniki podjetja. Zato jih običajno podarjamo najpomembnejšim strankam, poslovnim partnerjem in naročnikom podjetja, in sicer ob uspešno zaključenem letu, na pomembnejših sestankih ali ob podpisu pogodbe.


Ne glede na to, ali gre za poslovna ali promocijska darila, so izjemno pomemben del promocije vsakega podjetja. Z njimi povečamo prepoznavnost in ugled blagovne znamke ter spodbujamo zvestobo strank.

Posledično so poslovna in promocijska darila zelo pogosto potiskana z imenom in logotipom podjetja, s čimer poskrbimo tudi za njihovo unikatnost – s tem pa imajo poslovna in promocijska darila pri prejemnikih še boljši učinek.

Tiske, vezenje, gravura - personalizacija poslovnih in promocijskih daril po vaših željah

Če želite, da imajo poslovna in promocijska darila resnično pravi učinek, je potrebno resno razmisliti o različnih možnostih njihovega prilagajanja. S tega vidika je mogoče uporabiti različne tehnike dodajanja imena in logotipa podjetja, za katere pa še zdaleč ni vseeno kaj boste izbrali.

Tisk poslovnih daril

Danes poznamo različne tehnike tiska na poslovna in promocijska darila, odvisno od tega, na kakšne materiale želite dodati logotip in ime podjetja. Med najpogostejšimi so papir, steklo, kovina, plastika in tkanine.

Tisk poslovnih daril vam omogoča najbolj široke možnosti izbire daril za najrazličnejše priložnosti, saj je mogoče narediti tisk na skodelice, kemične svinčnike, majice in tudi številne druge izdelke.


Dodatna prednost tiska poslovnih daril pa je tudi v tem, da je v zelo kratkem času mogoče natisniti tudi večje število izdelkov. Zato je to najpriročnejša rešitev, kadar gre za masovne promocije in potrebujete večjo količino izdelkov.

Vezenje poslovnih daril

Vezenje sicer velja za dolgoletno obrt, pri kateri nastajajo najrazličnejše okrasne tkanine. Kadar pa gre za vezenje na poslovna darila, potem se lahko s to tehniko izdela kvaliteten logotip ali ime podjetja v najrazličnejših barvnih kombinacijah.

Tehnika vezenja pride v poštev pri personalizaciji promocijskega tekstila, kot so majice, brezrokavniki, nahrbtniki, kape in podobno.


Še posebej pa se podjetja odločijo takrat, ko gre za manjša naročila oziroma za ekskluzivna poslovna darila za svoje poslovne partnerje, saj je mogoče z vezenjem doseči edinstven in eleganten videz.

Gravura poslovnih daril

Želen napis pa je mogoče dodati na poslovna in promocijska darila tudi s tehniko graviranja. Pri tem se uporabljajo sodobni laserji in računalniki, preko katerih je mogoče celotnemu dizajnu dodati tudi najmanjše podrobnosti in zagotoviti najvišjo kakovost končnega rezultata.



Zaradi brezčasnega pridiha elegance, je gravura priljubljena predvsem za ekskluzivna poslovna darila za najpomembnejše poslovne partnerje.

Uporablja se na trdih površinah, predvsem na izdelkih iz lesa, kot so leseni seti za sir, spiralni bloki iz bambusa, vinski set za šah, leseni obeski za ključe in podobno.

Ko se odločate za ustrezno tehniko dodajanja imena in logotipa podjetja, razmislite torej predvsem o kvaliteti tiska, vezenja oziroma gravure, materialih, iz katerih so poslovna in promocijska darila izdelana, in tudi njihovih oblikah. Na ta način boste najbolje poskrbeli, da so vsi napisi na poslovnih in promocijskih darilih tudi jasno berljivi.

Zahvaljujoč različnim tehnikam brendiranja so promocijska in poslovna darila lahko zelo moderni in unikatni pripomočki. Kaj boste izbrali pa je odvisno predvsem od namena promocije in komu jih želite podariti. Prepričani pa smo, da boste z nekaj malega truda lahko brez težav našli popolno poslovno in promocijsko darilo v okviru svojega proračuna.

 *Oglasni prispevek

    Fotogalerija