https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

FOTO: V severovzhodni Sloveniji klestila debela toča

07.06.2024 ob 20:00  

Pozno popoldne so se v severni in severovzhodni Sloveniji razbesnele močnejše neviht s točo, močnimi sunki vetra in nalivi.


Močna je nevihta, ki je danes dosegla Štajersko, je povzročila veliko škode, tako na infrastrukturi, avtomobilih kot poljščinah.

Najhuje je na območju naselij Rače, Hoče, Miklavž na Dravskem polju in Kidričevo pri Ptuju.

Meteorolog Blaž Šter z Arsa pa je za STA dejal, da sta nastali dve močnejši nevihti, ki sta bili najprej nad Avstrijo. Vzhodnejša in silovitejša nevihta se je pomaknila nad Štajersko. Sprva je severno od Maribora oslabela, potem pa se je precej okrepila zahodno od Maribora in povzročila "precej debelo točo, močne sunke vetra in tudi nalive".

Poplavljenih je več kleti, toča je poškodovala ostrešja objektov, sunki močnega vetra pa so podrli nekaj dreves in poškodovali elektrodistribucijsko infrastrukturo.

Pomagajo številni gasilci. Intervencije so še v teku.

* Foto: Neurje.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.06.2024 ob 21:47 Lendavčan1 gost

      Zato ne rabimo obrambe proti toči,kot da nebi rabili hrane,pomembno je iti volit debile ki nevejo kaj delajo.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.06.2024 ob 23:15 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐌𝐨𝐧𝐞𝐲𝐏𝐚𝐲𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.06.2024 ob 22:13 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.06.2024 ob 23:16 gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐌𝐨𝐧𝐞𝐲𝐏𝐚𝐲𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.