https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Lek z dvigom mavrične zastave podprl mesec ponosa

12.06.2024 ob 8:00  

Lek, član skupine Sandoz, je v znak podpore skupnosti LGBTQI+ simbolno izobesil mavrično zastavo pred poslovno stavbo v Ljubljani ter na svoji lokaciji v Lendavi. S tem dejanjem podjetje izkazuje svojo zavezanost k ustvarjanju vključujočega okolja in dvigovanju ozaveščenosti o temeljnih človekovih pravicah oseb LGBTQI+.


Predsednik uprave Leka in predsednik Sandoza Slovenija, Robert Ljoljo, je poudaril, da v podjetju spodbujajo odprt dialog o spolu, spolni identiteti in spolni usmerjenosti. »Verjamem, da nas raznolikost in edinstvenost bogatita. Naša zavezanost k ustvarjanju vključujočega delovnega okolja je eden izmed glavnih temeljev, na katerem gradimo svojo prihodnost in hkrati v veliki meri prispeva k uresničevanju našega poslanstva – premikanju meja za bolnike,« je dejal Ljoljo.

Podpora LGBTQI+ skupnosti je eden od petih temeljnih stebrov Lekove strategije raznolikosti, pravičnosti in vključenosti. V podjetju si prizadevajo za razumevanje temeljnih človekovih pravic oseb LGBTQI+, oblikovanje vključujočega okolja, dvig ozaveščenosti zaposlenih ter občutljivost pri zaznavanju kršitev pravic oseb LGBTQI+ v delovnem okolju.

Lek in Novartis sta letos skupaj organizirala dogodek, kjer so za zaposlene pripravili pogovor z Lio Bordon, profesionalno coachinjo, psihoterapevtko, predavateljico in pripadnico skupnosti LGBTQI+. Bordonova je z zaposlenimi delila svojo zgodbo o novih spoznanjih, življenjskih spremembah, sprejemanju drugačnosti ter ljubezni do sebe in drugih.

Mavrično zastavo v znak podpore mesecu ponosa v podjetju izobešajo že nekaj let, s tem pa postavljajo tudi pomemben zgled za širšo javnost in ostala podjetja v regiji. Lek je tudi prejemnik certifikata LGBT prijazno, ki ga podeljuje Mestna občina Ljubljana.

Lek se zaveda, da lahko le s skupnimi močmi in prizadevanji za raznolikost, enakost in vključenost doseže trajne in pozitivne spremembe v družbi.

Foto: Lek

 

 

 

    Fotogalerija