https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

Odkrijte raj na zemlji: najlepše plaže v Evropi

9.7.2024  

Kljub temu, da je Evropa znana po svoji bogati zgodovini in kulturni dediščini, so njene plaže prav tako zelo impresivne in zanimive. S svojimi raznolikimi obalnimi pokrajinami in kristalno čistimi vodami, privablja obiskovalce iz celega sveta, ki iščejo popolno kombinacijo sonca, morja in peščenih plaž. Preverite, katere plaže spadajo med najlepše plaže v Evropi.


La Concha (San Sebastian, Baskija, Španija)

La Concha je mestna obala v obliki polmeseca v mestu San Sebastián, kar jo naredi enostavno dostopno in je zato zelo priljubljena med turisti.

Cala Goloritzé (Sardinija, Italija)

Je majhen zaliv s kristalno modro vodo in belim finim prodom. Kljub ostremu vhodu v vodo, je plaža primerna za različne skupine ljudi.

Praia da Falesia (Portugalska)

Med najlepše plaže v Evropi se uvršča z zlatim peskom, čistimi vodami, osupljivimi rdečimi pečinami in obilico stvari, ki jih lahko počnete tako na plaži kot izven nje.

Praia de Albandeira (Algarve, Portugalska)

Gre za čudovito osamljeno plažo blizu Lagoe, ki turiste iz vsega sveta privablja s svojim osupljivim lokom v vodi.

Navagio (Zakynthos, Grčija)

Plaža brodolomcev je izpostavljen zaliv, včasih imenovan tudi »zaliv tihotapcev«, kjer ležijo razbitine nasedle tovorne ladje.

Elafonisi (Kreta, Grčija)

Je peščena plaža znana po svojem veličastnem gorskem okolju, modrem in zelenem morjem ter po pisani peščeni plaži.

Fig Tree Bay (Protaras, Ciper)

Slikovita peščena plaža je znana po azurno modrem morju in bogatem rastlinjem, ki jo obdaja.

Vik Black Sand Beach (Islandija)

Plaža slovi po svojem črnem pesku, mogočnih bazaltnih stebrih in obalnem pejsažu, ki ga pogosto spremljajo valovi Atlantskega oceana.

Durdle Door Beach (Dorset, Anglija)

Znana je po svojem osupljivem naravnem apnenčastem loku, slikovitih pečinah in čudovitih razgledih na angleško obalo.

Zlatni Rat (Brač, Hrvaška)

Gre za eno najbolj prepoznavnih plaž v Jadranu, znano po svoji edinstveni obliki, kristalno čisti vodi in borovci.

Ile de Ré (Zaliv Biscay, Francija)

Plaže na otoku Île de Ré se ponašajo s čudovitimi peščenimi obalami, turkizno vodo in očarljivimi vasicami, obkroženimi z vinogradi in solinami.

Bournemouth (Dorset, Velika Britanija)

Plaža slovi po neokrnjeni pokrajni, živahnem vzdušju in zanimivostih.

Foto: arhiv Pomurec

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.07.2024 ob 20:30 Mirian Hagen gost

      Want To Earn more than 180 D0ll@rs/Hr “Join us for remote work fun! We’re inviting you to join our team online. We’ll use technology to work together, even if we’re far away.Wqd Let’s be creative and successful from our homes…. See Here For More Details……… p­a­y­s­7­7­.C­o­m

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.07.2024 ob 3:21 gost

      Want To Earn more than 180 D0ll@rs/Hr “Join us for remote work fun! We’re inviting you to join our team online. We’ll use technology to work together, even if we’re far away.Wqd Let’s be creative and successful from our homes…. See Here For More Details……… coins25­.C­o­m

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.07.2024 ob 13:43 Nensi gost

      Lista je smešna. Toliko banalnih plaža koje ni po čemu ne zaslužuju da budu nazvane ni lepe a kamoli najlepse. Engleska i lepe plaže. Tu bih vam naredjala bar 10 grčkih plaža kojima nema ravnih a vi ne ispuštate Zlati Rat kakvim sam videla bar 6 u Grčkoj🤷‍♀️

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.