https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Delovna aktivnost: Ti dve pomurski občini izstopata

18.06.2024 ob 16:00  

V aprilu je bilo v Sloveniji delovno aktivnih nekaj več kot 945.900 oseb, kar je največ doslej. Njihovo število se je najbolj izrazito povečalo v gradbeništvu, in sicer za 0,5 %. Stopnja delovne aktivnosti se je lani v primerjavi z letom 2022 zvišala za 0,7 odstotne točke, na 69,3 %, poroča Statistični urad Republike Slovenije.


Stopnja delovne aktivnosti je v pomurski regiji najnižja v državi, in sicer 62,0 %. V primerjavi z drugimi regijami, kjer je stopnja delovne aktivnosti bistveno višja, Pomurje izstopa kot območje, ki se sooča s posebnimi izzivi na trgu dela.

V občini Odranci, ki se nahaja v Pomurju, pa beležijo najbolj izrazito rast stopnje delovne aktivnosti. V primerjavi z letom prej se je ta povečala za 6,1 odstotne točke, kar je najvišja rast med vsemi občinami v Sloveniji. Odranci so hkrati tudi občina z najvišjo stopnjo delovne aktivnosti v državi, ki znaša kar 80,6 %.

Po drugi strani pa ima občina Kuzma, prav tako v Pomurju, najnižjo stopnjo delovne aktivnosti, le 38,6 %.

Povečanje delovne aktivnosti na mesečni ravni

V primerjavi z marcem se je število delovno aktivnih oseb povečalo za približno 1.600 ali 0,2 %. Ta rast je bila opazna tako med zaposlenimi kot tudi samozaposlenimi. Pri zaposlenih se je število povečalo za okoli 1.400 (0,2 %) na približno 843.800, pri samozaposlenih pa za nekaj manj kot 200 (0,2 %) na nekaj manj kot 102.200.

Vir: Zajem zaslona SURS

Rast delovno aktivnih v večini dejavnosti

Število delovno aktivnih se je povečalo v 16 področjih dejavnosti in zmanjšalo v štirih. Največjo rast so zaznali v gradbeništvu in gostinstvu. V predelovalnih dejavnostih pa je bilo zaznati rahlo zmanjšanje.

Foto: Freepik, Arhiv Pomurec

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.06.2024 ob 16:09 Jennifer Benoit gost

      Uporabljam spletno poslovno priložnost, za katero sem slišal, in zaslužil sem tako velik denar. Res je uporabniku prijazen in tako sem vesel, da sem izvedel zanj.... Evo, kaj počnem. Za več podrobnosti obiščite—-----___𝐖𝐰𝐰.𝐧𝐞𝐰.𝐜𝐚𝐬𝐡𝟔𝟕.𝐜𝐨𝐦

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.06.2024 ob 16:10 gost

      nice

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.06.2024 ob 17:26 gost

      Kuzma je z zdajšnjim vodstvom občine na dnu. Edino sladoled so pridobili v enem letu. Javni delaci pa so kot v srednjem veku brez prave opreme in strojev. Se malo pa bodo kosili s kosami. Glavno ka se oni na občini imajo fajn ka lažejo zastonj.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.06.2024 ob 18:09 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.