https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ob koncu tedna pričakovan povečan promet z zastoji

21.06.2024 ob 11:30  

Na cestah je pričakovati povečan promet z zastoji, saj je ta konec tedna na Hrvaškem praznik, prav tako se v nekaterih evropskih deželah začenjajo počitnice. Po podatkih prometnoinformacijskega centra je pričakovati gost promet od Avstrije proti osrednji Sloveniji in Hrvaški. Dodatno bo še promet povečan zaradi lepe vremenske napovedi. 


Danes bo povečini sončno, čez dan bo občasno zmerno oblačno. V hribovitem svetu popoldne in zvečer ni izključena kakšna ploha ali nevihta. Zapihal bo zahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 34 °C. Sredi dneva in popoldne bo predvsem v jugovzhodnih krajih velika toplotna obremenitev. Agencija RS za okolje je zato za jugovzhod Slovenije izdala oranžno opozorilo, za preostanek pa rumeno.

Vir: ARSO

Po podatkih prometnoinformacijskega centra v Avstriji danes in v soboto velja prepoved vožnje za tranzitni promet tovornih vozil nad 7,5 tone po avtocesti A10. Opozarjajo, da je pričakovati večje število tovornih vozil v Sloveniji že v petek dopoldne, bolj polna počivališča pred vikendom in prehodi.

Na gorenjski avtocesti med Kosezami in Šentvidom promet poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Na pomurski avtocesti in hitri cesti je na odseku med priključkoma Turnišče in Dolga vas spremenjen potek prometa.

Na viaduktu Šentilj v smeri Avstrije bo zaradi nujnih vzdrževalnih del promet do 16. ure danes potekal po enem pasu. Na mariborski obvoznici bo do 13. ure potekala pomična zapora voznega pasu zaradi košnje. Na mariborski vzhodni obvoznici bo med razcepom Slivnica in priključkom Maribor center zapora prehitevalnega pasu zaradi nujnih vzdrževalnih del do 13. ure. Na odsekih Fram-Slovenska Bistrica promet poteka po dveh zoženih prometnih pasovih v vsako smer.

Foto: arhiv Pomurec

Vir: STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.06.2024 ob 17:30 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.