https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

S 1. julijem spremenjeni vozni redi javnega linijskega prevoza in enotna tarifa

27.06.2024 ob 12:10  

1. julija 2024 se bodo začele izvajati nove koncesijske pogodbe za izvajanje gospodarske javne službe v linijskem prevozu potnikov. Preverite, katere spremembe vas čakajo na območju Pomurja. 


Na podlagi javnega naročila »Izbira koncesionarjev za izvajanje gospodarske javne službe javni linijski prevoz potnikov na območju Republike Slovenije« se bodo začele s 1. julijem izvajati nove koncesijske pogodbe. Koncesije so razdeljene na 12 koncesijskih sklopov oziroma območij, pogodbe pa so podpisane za obdobje petih let, z možnostjo podaljšanja. Pravijo, da gre za pomemben korak pri razvoju medkrajevnega linijskega potniškega prometa v Sloveniji, ki bo povečal standard dostopnosti različnih oblik javnega potniškega prometa.

V Pomurski regiji bo javne prevoze izvajal Avtobusni promet Murska Sobota. Nomago je bil izbran za izvajanje medkrajevnega avtobusnega potniškega prometa v naslednjih regijah: Savinjska, Jugovzhodna, Goriška, Koroška, Posavska, Primorsko-Notranjska in Zasavska, avtobusni prevoznik Arriva bo izvajal prevoze na področju Gorenjske, Podravske in Obalno-Kraške regije. Izbrana koncesionarja za Osrednjeslovensko regijo pa sta Arriva in Javno podjetje Ljubljanski potniški promet.

Kaj to pomeni za uporabnike javnih linijskih prevozov?

Z začetkom izvajanja novih koncesij so pripravljeni novi vozni redi. Čisto konkretno prinašajo novi vozni redi spremembe v številu povezav med nekaterimi kraji. Več povezav bo zdaj do Gornje Radgone in Ljubljane, iz Ljutomera do Maribora pa bo na primer potrebno prestopiti. Tudi Pirančana ne bo več. Pri nekaterih povezavah lahko pričakujete tudi manjše spremembe v ceni, saj se od 1. julija naprej uveljavlja enotna IJPP tarifa, po kateri se cena posamezne enkratne vozovnice obračunala natančno po daljinarju za posamezni vozni red in se bo lahko razlikovala od cene, ki bo v veljavi do 30. junija 2024.

FOTO: Arhiv Pomurca.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.06.2024 ob 20:36 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.06.2024 ob 7:19 maps gost

      Marš AP MS!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.