https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

Triki in nasveti za izbiro najslajše melone

25.8.2024  

Poletje odpira sezono melon, ki se je mnogi veselijo zaradi osvežilnega in sladkega okusa. Vendar pa lahko izbira popolnoma zrele melone predstavlja pravi izziv. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali izbrati najboljšo melono na tržnici ali v trgovini.


1. Preverite lupino in njeno teksturo
Pri izbiri melone je treba najprej pozorno pogledati njeno lupino, ki naj bo pri medenih melonah gladka in rahlo voščena, rumene ali zlato rumene barve ter brez zelenih lis. Če je lupina preveč mehka, je melona lahko že prezrela. Pri kantalupe melonah pa naj bo lupina rahlo mrežasta in hrapava ter svetlo rjave barve. 

2. Preverite težo
Zrela melona naj bo težka za svojo velikost. Teža melone je dober indikator vsebnosti vode in sočnosti. Če imate dve meloni enake velikosti, izberite tisto, ki je težja, saj to nakazuje na večjo sočnost in boljši okus.

3. Preverite pecelj
Če je melona še vedno pritrjena na pecelj, preverite, ali se pecelj zlahka loči od sadeža. Če je pecelj suh in zlomljen, je to dober znak, da je melona zrela.

4. Povohajte melono
Zrela melona oddaja prijeten, sladek vonj, še posebej na območju, kjer je bil pecelj. Če ne vonjate ničesar, melona morda še ni dovolj zrela, oziroma če je vonj premočan ali preveč kisel lahko to kaže na prezrelost.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.