https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ste kupili to živilo? Nikar ga ne zaužijte

03.07.2024 ob 9:49  

Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani izvajalca dejavnosti obveščena, da izvaja odpoklic živila zaradi prisotnosti bakterije Salmonella enterica.


Gre za živilo iz podkategorije meso in mesni izdelki. Gre za piščančje meso, vrsta izdelka: mesni pripravek, serija / LOT :172 z datumom proizvodnje 20.06.2024, s pretečenim rokom uporabe 26.6.2024, proizvajalca Mesnica in trgovina Gabrek, Martin Tibaut s.p. 

Živilu je pretekel rok uporabe, vendar ga lahko nekateri potrošniki hranijo v zamrzovalniku. Zato, če ste ga kupili, ga ne zaužijte, temveč ga zavrzite ali vrnite na mesto nakupa, gre namreč za mikrobiološko tveganje. Pri temperaturi višji od 82°C (v notranjosti izdelka), ki jo predvideva običajni postopek priprave tega živila, bakterije propadejo in tako živilo ne predstavlja tveganja, z namenom preprečevanja navzkrižne kontaminacije pa je ključno tudi pravilno rokovanje z živilom.

Foto: freepik 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.