https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Gradnja ceste med Markovci in Ormožem zaupana pomurskemu podjetju

08.07.2024 ob 6:05  

Dars je za gradnjo 16-kilometrskega odseka ceste med Markovci, Gorišnico in Ormožem izbral konzorcij pod vodstvom Pomgrada. Projekt v vrednosti 69,4 milijona evrov bodo gradili skupaj z družbama VOC Celje in Cestno podjetje Ptuj.

Ponudba konzorcija je bila pravočasna, ustrezna in cenovno ugodna. 

Ostali ponudniki imajo V skladu z zakonom o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja osem delovnih dni za vložitev zahtevka za revizijo. Med interesenti so Kolektor, Garnol, Strabag, konzorcij s podjetjem Krk in skupina Colas z Asfalti Ptuj.

»V izbirnem postopku je Dars leta 2021 odločil, da skupini Colas ne prizna sposobnosti za sodelovanje v drugi fazi postopka oddaje javnega naročila, v začetku letošnjega leta pa je iz postopka prodaje izločil še konzorcij okoli Gradbenega podjetja Krk,« poroča STA.

Gradnja, ki naj bi trajala 30 mesecev, bo predvidoma zaključena do leta 2026. Z novelacijo je bila investicija ocenjena na dobrih 73 milijonov evrov. Projekt vključuje gradnjo več nadvozov, mostov ter prestavitev obstoječih cest in poljskih poti.

Še vedno pa potekajo usklajevanja glede ptujske obvoznice. Trenutno se pripravlja državna prostorska študija za varianto severno od Ptujskega jezera, ki je bila v okviru medresorske delovne skupine usklajena tudi z lokalno skupnostjo.

Vir: STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.07.2024 ob 6:58 gost

      Največji gradbeni baron. Samo čakamo dan ko se mu bo ta prestiž podrl kot prejšnjim gradbenim baronom.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.07.2024 ob 6:59 gost

      Od prejšnjih gradbincev je pobiral mrvice zdaj pa gradi največje projekte v Sloveniji. Kako dolgo.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.