https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Zveza veteranov prejela zahvalo in kipec generala Rudolfa Maistra

10.07.2024 ob 8:30  

V prostorih Ministrstva za obrambo v Ljubljani je na svečanosti minister za obrambo, Marjan Šarec, Zvezi veteranov vojne za Slovenijo podelil Zahvalno listino in kipec generala Rudolfa Maistra.

Zahvalo in kipec je prevzel predsednik ZVVS Ladislav Lipič, generalmajor v pokoju, nekdanji načelnik Generalštaba Slovenske vojske.

Po zaigrani himni s stran orkestra Slovenske vojske je ob pričetku te slovesnosti vse zbrane nagovoril minister Šarec, ki se je zahvalil veteranom osamosvojitvene vojne leta 1991 za odlično sodelovanje z ministrstvom, pomoč pri ohranjanju spomina in zgodovinskih vrednot na slovensko osamosvojitev ter širjenje zavesti mlajšim generacijam. Dodal je še, da mu je bilo dvoletno sodelovanje z veteransko organizacijo v čast in zadovoljstvo. S prisotnim državnim sekretarjem Rudijem Medvedom sta z veseljem delala za veterane, si prizadevala pri reševanju problemov in se tudi udeležila prireditve.

V nadaljevanju se je Lipič v imenu veteranov zahvalil za prejeto ter za vso pomoč in razumevanje v vseh letih dobrega sodelovanja. Obtem je poudaril tudi pomen sodelovanja med Ministrstvom za obrambo, Slovensko vojsko in Zvezo veteranov vojne za Slovenijo. Zveza veteranov se bo še naprej trudila za ohranjanje spomina na osamosvojitveno vojno in zgodovinskih vrednot, hkrati pa si bo prizadevala širjenje zavesti mlajšim generacijam.

Slovesnosti so se udeležili tudi člani predsedstev OZVVS iz Pomurja, iz Gornja Radgone, Ljutomera, Lendave, Murske Sobote.

Foto: Dani Mauko

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.