https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

Kako pravilno poskrbeti za svojo tetovažo poleti?

7.8.2024  

Tetoviranje zahteva skrbno nego, zlasti poleti, ko so temperature višje in je sonce močnejše. Za vas smo zbrali nekaj ključnih nasvetov za pravilno nego tetovaže v poletnih mesecih.

1. Zaščitte se pred soncem

Sveža tetovaža je izjemno občutljiva na UV-žarke, ki lahko povzročijo bledenje barv in poškodbe kože. Zato je pomembno, da se nova tetovaža vsaj dva do tri tedne zaščiti pred neposredno sončno svetlobo. Nosite lahka, a pokrivna oblačila. Ko je koža bolj zaceljena, lahko začnete uporabljati sončno kremo z visokim zaščitnim faktorjem (SPF 30 ali več).

2. Izogibajte se vodi
Sveže tetovaže ne smejo biti izpostavljene vodi (razen pri umivanju) vsaj dva tedna. Priporočljivo je izogibanje plavanju v bazenih, jezerih in morju, saj lahko bakterije in kemikalije v vodi povzročijo okužbe in upočasnijo proces celjenja. Tetovažo je potrebno umivati le z blagim milom in hladno vodo, nato pa jo nežno osušiti s čisto brisačo.

3. Hidrirajte kožo
Poleti je zaradi vročine in izpostavljenosti soncu koža lahko bolj suha, zato je pomembno, da se jo ohranja dobro hidrirano. Priporočljiva je uporaba kakovostne vlažilne kreme, ki je primerna za sveže tetovaže in ne vsebuje dišav ali alkohola, saj lahko ti sestavini dražita kožo.

4. Izogibajte se potenju
Visoke temperature poleti lahko povzročijo prekomerno potenje, kar lahko vpliva na proces celjenja tetovaže. Pot lahko draži svežo tetovažo in povzroči infekcije ali druge težave. Poskusite se izogibati intenzivni telesni aktivnosti ter vročim in vlažnim okoljem v prvih tednih po tetoviranju. Če se znojite, tetovažo čim prej nežno očistite in posušite.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.