https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Slovenijo je ponovno streslo

 

Danes dopoldne ob 9.15 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili šibek potresni sunek magnitute 2,4. Žarišče potresa je bilo locirano 75 kilometrov severozahodno od Ljubljane, v bližini naselja Log pod Mangartom, poroča STA.


Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici. Kljub temu so potres zaznali posamezni prebivalci Loga pod Mangartom in okoliških naselij, je sporočil Urad za seizmologijo na Agenciji RS za okolje.

ARSO pa poroča, da so v Sloveniji danes zabeležili tudi skoraj 11.000 kilometrov oddaljeni potres, ki se je stresel Filipine.

Foto: Freeimages

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.