https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Iz Mercatorja so odpoklicali ta namaz

15.07.2024 ob 8:50  

Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je prejela obvestilo od podjetja Mercator d.o.o. o odpoklicu izdelka sezamova pasta - tahini zaradi ugotovljene prisotnosti bakterije Salmonella.


Izdelek spada v kategorijo živil, podkategorijo sezamovih namazov, in je bil na voljo v steklenem kozarcu z neto količino 160 gramov. Izdelek je nosil črtno kodo 5010338300890.

 

Vir: UVHVVR

Sezamovo pasto proizvaja podjetje AB Foods Polska Sp.z.o.o. iz Poljske, dobavitelj pa je Salvia d.o.o. iz Zagreba. Izdelek je v Slovenijo distribuiralo podjetje Mercator d.o.o., s sedežem na Dunajski cesti 107 v Ljubljani. V odpoklic so vključeni vsi roki uporabnosti.

Ugotovitev prisotnosti bakterije Salmonella predstavlja mikrobiološko tveganje, ki lahko povzroči resne zdravstvene težave. Zato je sprejet ukrep odpoklica. Potrošnikom svetujemo, da izdelka ne zaužijejo, temveč ga zavržejo ali vrnejo na mesto nakupa.

Foto: Freepik

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.