https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Gasilci zbirajo sredstva za nakup nove avtocisterne GVC-3

Odranci, 19.07.2024 ob 6:05  

Gasilsko društvo Odranci je lansko leto praznovalo okroglo 100. obletnico obstoja in delovanja društva. Odranski gasilci so vpeti v vsakdanje življenje občine Odranci in Gasilske zveze Beltinci in so vedno pripravljeni pomagati vsem, ki so pomoči potrebni. 


V gasilskem društvu so se odločili za posodobitev voznega parka, da bi potem lažje in učinkovito in hitro posredovali ob različnih intervencijah in požarih, tudi v naravnem okolju. Odranski gasilci pa ob občinskih in drugih prireditvah opravljajo varovanje in gasilske straže. Vsako leto skupaj s člani  Športno- ribiškega društva Odranci pripravljajo Oktoberfest. Skupaj z občino Odranci so se odločili za nakup nove avtocisterne GVC-3.  

Podvozje so že kupili, septembra pa gre vozilo v predelavo in se bo uredilo po tipizaciji Gasilske zveze Slovenije. Tako bo društvo prihodnje leto bogatejše za novo gasilsko avtocisterno GVC-3.  Gasilsko društvo Odranci že dalj časa zbira sredstva za nakup vozila. Da bi zbrali kar največ sredstev so člani društva na letošnji 29. Ajdovi noči obiskovalcem ponujali odranske kulinarične specialitete in sicer  ajdovo in proseno kašo s prilogo. 

Gasilca kuharja Marko Sečkar in Simon Smej sta skuhala, ob pomoči ostalih članov društva 30 kg ajdove, 10 kg prosene kaše in ocvrla 160 kg rib osličev. Kot nam je povedal član PGD Odranci, podpoveljnik društva in predsednik komisije za izobraževanje pri Gasilski zvezi Beltinci Boštjan Horvat, člani gasilskega društva Odranci že pet let kuhajo odranske specialitete na odranski Ajdovi noči v Odrancih.

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.07.2024 ob 12:50 gost

      Nekaterim nevladnikom , 8. marec in podobnim golobova vlada nakaže finančna sredstva neposredno iz proračuna. Gasilci pa jih zbirajo s svojo pridnostjo in iznajdljivostjo. Narobe svet.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.07.2024 ob 14:41 gost

      Golobova vlada z davkoplačevalskim denarjem financira nevladnike tipa 8. mare c, gasilci pa naj se znajdejo kakor vejo in znajo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.