https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pozor - V Pomurju velika požarna ogroženost

17.07.2024 ob 14:00  

Uprava za zaščito in reševanje je za prihodnjih nekaj dni izdala opozorilo pred veliko požarno ogroženostjo.


Do velike požarne ogroženosti pride zaradi visokih temperatur in sušnih obdobij. V tem času moramo biti še posebej previdni, saj lahko že iskra povzroči velik požar.

Pri nas visoke temperature vztrajajo že dober teden, v tem času pa je bilo zelo malo padavin. Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje se z veliko požarno ogroženostjo srečujejo številni kraji po Sloveniji. Poleg Pomurja še Bela krajina, Brkini, Dolenjska, Gorenjska, Postojna, Spodje Posavje, Zgornjesavsko ter Obala.

Vir: ARSO


Kaj ni dovoljeno?

V času velike oziroma zelo velike požarne ogroženosti ni dovoljeno kurjenje v naravi, kar vključuje tudi kresove in ognjemet. Prav tako je prepovedano požiganje ali odmetavanje predmetov ali drugih snovi, ki lahko povzročijo požar ter požiganje na območjih infrastrukturnih objektov.

Požar lahko povzročijo tudi vozila, parkirana v naravi, zato svoj avto raje parkirajte na urejenih parkiriščih. Prav tako lahko požar povzročijo tudi cigaretni ogorki.

Velike globe za kršitelje

V času razglašene zelo velike in velike požarne ogroženosti bo policija izvajala poostren nadzor nad kršitvami. Za vsakršno kršitev je predvidena globa. Ta za fizične osebe znaša od 200 do 400 evrov, medtem ko za pravne osebe znaša veliko več, in sicer od 1.000 do 6.000 evrov globe.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.