https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

Paprika – vir vitaminov za ohranjanje zdravja

28.7.2024  

Paprika spada v družino plodovk v katero sta poleg nje uvrščeni še paradižnik in jajčevec. Zanimiva je predvsem zaradi svojih sočnih in okusnih plodov, ki se med seboj razlikujejo po barvi, obliki ter okusu.

 

Ugodev vpliv na zdravje

Zaradi svoje bogate sestave blagodejno vpliva na naše zdravje. Je bogat vir vitaminov C, A, B in E, ter dober vir prehranskih vlaknin vitamina B2 (riboflavin), B3 (niacin), B5 (pantotenat), B9 (folacin) ter vitamina K.

Vsebuje 4-krat več vitamina C kot pomaranča

Paprika zadostuje za dnevno potrebo po vitaminu C, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju imunskega sistema, pozitivno vpliva na delovanje žćivčnega sistema ter zmanjšuje utrujenost. Pomemben pa je tudi za izdelavo kolagena, ki je glavni strukturni protein v telesu.

Je zaščitnica vida

Karotenoidom zeasantin, ki je prisoten v papriki je izjemno pomemben za zdravje oči, sak preprečuje poškodbo očesqa, ščiti oko pred škodljivimi UV žarki in pomaga pri preventivi nočne slepote.

Pomaga pri nespečnosti, blaži PMS in stres

Sestavine s katerimi je bogata pomagajo pri zmanjševanju anksioznosti, ščiti organizem posledicami stresa, blaži utrujenost, nespačnost, slabo počutje in apatičnost.  Koristna pa je tudi za sprostitev po napornem dnevu.

Za lepšo kožo in lase

Paprika pomaga koži pri boju z napravilnostmi, kot so pege in madeži, deluje pri zaščiti kože pred gubami, poškodbo in starostjo. Odlična je tudi pri prečevanju izgube las in večje količine železa, ter prispeva k boljši cirkulaciji lasišča kar naj bi spodbudilo rast las.

Foto: pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.07.2024 ob 21:09 ho fer gost

      Paprika – vir vitaminov za ohranjanje zdravja dobite v hoferju po ho fer ceni.

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.07.2024 ob 20:43 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here http://vipdeit.top/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.