https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Se odpravljate na dopust? Promet je že povečan

19.07.2024 ob 12:10  

S prihodom turistične sezone se poveča promet na cestah, ki vodijo proti turističnim krajem in obratno. Zaradi počitnic, ki se ta konec tedna začenjajo na Nizozemskem, in nedeljskega praznika v Belgiji, na naših cestah že nastajajo zastoji. Najbolj je obremenjena primorska avtocesta, poroča prometnoinformacijski center.


Proti Ljubljani nastajajo zastoji na posameznih odsekih primorske avtoceste med Logatcem in Brezovico ter na gorenjski avtocesti med priključkoma Jesenice.

Občasno nastajajo krajši zastoji tudi na južni ljubljanski obvoznici med Rudnikom in Ljubljana center v obe smeri.

Kolona vozil se vije tudi na cestah Šmarje-Koper, Lucija-Strunjan in Lesce-Bled. Zastoji pa zaradi del na kamniški obvoznici nastajajo tudi na cestah v okolici Kamnika.

 

Promet na primorski avtocesti upočasnjujejo tudi okvarjena vozila, promet je oviran med Brezovico in Vrhniko ter med Divačo in Kozino proti Kopru. Proti Ljubljani pa med Senožečami in Nanosom in med Kastelcem in Ravnami.

Zaradi okvare vozila je promet oviran na vipavski hitri cesti, kjer je med Vipavo in Nanosom proti Razdrtem zaprt vozni pas ter na štajerski avtocesti med Tepanjem in Slovensko Bistrico jug proti Mariboru.

Zaradi požarov na Krasu je promet na nekaterih odsekih zaprt ali močno oviran. Zaprte so lokalne ceste Renče-Temnica, Lipa-Dornberk in Komen-Škrbina-Šibelji. Prometnoinformacijski center voznike zato obvešča, naj občasno pričakujejo tudi konvoje gasilskih vozil, in prosi, da jim omogočijo čim bolj varen in hiter prehod.

Vir: Sta

Foto: Arhiv Pomurec

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.