https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Odpoklicali ta mesni izdelek, nikar ga ne zaužijte

24.07.2024 ob 9:34  

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru uradnega nadzora odvzela vzorec piščančjega mesnega pripravka v prometu, v katerem je uradni laboratorij potrdil prisotnost bakterije Salmonella Enterica.


Gre za živilo v podkategoriji mesnih pripravkov, file piščančjih beder, marinirano, z datumom proizvodnje: 19.07.2024, rokom uporabe: 21.07.2024; v prodaji v rinfuzi, proizvajalca Mesnica Mlinarič, Lesce.

Živilu je 21. julija 2024 pretekel rok uporabe, zato obstaja mikrobiološko tveganje. V kolikor so potrošniki izdelek zamrznili, naj ga zavržejo.

Foto: pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.07.2024 ob 10:48 Karel K. gost

      Ni samo to pogruntavščina te mesnice iz Lesc, to delajo vsi, ko mesu preteče rok ga začinijo in spet ponovno napišejo rok trajanja, ali pa svinjsko in goveje zmeljejo v maso za čevapčiče ali mleto meso v prodaji. Tega se ne da ugotoviti in ga slovenska inšpekcija ne bo ugotovila, le posamezno. Morda je ta mesnica prišla pri politiki na slab glas ali se je komu zamerila. To se bo dogajalo, dokler v tej državi ne bo na vrhu človek ali skupina ljudi katera bo najprej sebge lahko predstavila kot verodostojne, potem bodo tu7di trgovine in proizvajalci živil imeli respekt in bodo delali kot se to mora. Slovenski narod je pod istim vprašanjem, kot ga je postavila nova demokratska predsdniška kandidatka ZDA Kamala Harris, da so državljani ZDA na razpotju ali naj izberejo tožilko ali obsojenega kriminalca. Samo tam se je lahko pojavil zares novi obraz, v Sloveniji pa se bo spet s pomočjo medijske propagande pojavilo Kučanovo Kukavičje jace proti drugemu skrajnežu Janši. Zato nimamo izbire samo lahko te volitve bojkotiramo ali pa se poženemo v zlom sedanjega dvokomponentnega levo desnega totalitarnega režima.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.07.2024 ob 12:24 gost

      Kaj je sploh varno na trgovskih policah. Edino cene ki grejo v nebo so za trgovca varne. Kaj se pa tiče hrane pa smeti odpad za potrošnika. Ko trgovci nekaj od pokličejo že potrošnik to zdavnaj poje.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.07.2024 ob 16:02 Helena gost

      Pa saj to skoraj ni res ! Svoboda gor ali dol, vse te kvazi proizvajalce in prodajalce proizvodov je potrebno zelo kaznovati in jim za vedno prepovedati opravljati ta poklic. Ampak mi ljudje, pa kot ovce, vseeno nam je za zdravje, ko pa to začne pešati pa kritiziramo zdravnike. Je možno, da smo tako nori, da mislimo, da se da zdravje kupiti in da smo spet v trgovini. Kdo je tukaj nor ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.