https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

Počitniški trend: Hoteli za pse in mačke

4.8.2024  

Med poletnimi počitnicami, ko se lastniki odpravljajo na dopuste, se povečuje povpraševanje po hotelih za pse in mačke, s tem pa se veča tudi število hotelov v Sloveniji. Trenutno jih je registriranih 77, od teh jih 50 sprejema le pse, 19 tako pse kot mačke, 8 pa le mačke. Po zakonodaji lahko žival v hotelu biva največ 30 dni.


Pogoji za delovanje

Hoteli morajo imeti ustrezne prostorske pogoje, redno čiščenje in pogodbo z veterinarsko organizacijo. Oskrbniki morajo biti ustrezno usposobljeni, prav tako pa lahko na enega oskrbnika pride največ deset živali. Ob predaji živali lastnik predloži identifikacijski dokument in opozori na posebne potrebe.

Cene in storitve

Cene namestitve psa se začnejo pri 15 evrih na dan in se razlikujejo glede na storitve in potrebe. Lastnik Bojan Pokrivač iz Pasjega hotela Kala svetuje, da lastniki priskrbijo hrano, da se izognejo stresu zaradi spremembe prehrane. Pomembno je preveriti izkušnje in priporočila drugih uporabnikov ter rezervirati termin vnaprej.

Delovanje hotelov

Številni hoteli nudijo spoznavni sestanek, da se preveri, ali je hotel primeren za psa. Pokrivač poudarja, da je ključno, da se pes v hotelu dobro počuti. V njihovem hotelu sprejmejo največ deset psov hkrati, ponujajo pa tudi dnevno varstvo, t.i. pasji vrtec, kjer so psi ločeni ali združeni glede na potrebe.

Hoteli za mačke in druge živali

V zadnjem času pa se je povečalo tudi število hotelov za mačke, ki nudijo bivalne enote z mačjim straniščem, plezali, praskalniki in zavarovanimi izhodi na prosto. Cena nočitve se začne pri 12 evrih.

Nekateri hoteli nudijo namestitev tudi za druge živali, kot so dihurji, kunci, činčile, morske prašičke, agame, ptice, hrčki in želve.

Vir: STA

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.