https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

Katero sadje je najbolje uživati čez poletje?

31.7.2024  

Splošno znano je, da je v vročih dneh najbolje uživati veliko svežega sadja, saj vsebuje veliko vode, vitaminov in mineralov ter antioksidantov, ki so izjemnega pomena za naše zdravje.

Prehranski strokovnjaki priporočajo, da se sadje čim večkrat pojavi na našem jedilniku, kar pa ne pomeni, da bi morali uživati zgolj sadje. Najbolje je zauživati sveže sadje, lahko pa si ga pripravimo na različne načine.

Lahko si pripravimo odlične sadne solate, sveže sokove ali smoothije. Sadje lahko dodamo k jogurtom, kosmičem ali pa jih preprosto zaužijemo za zajtrk. Priporočljivo pa je, da bi teh 6 sadežev zaužili vsak dan: 

Lubenica

Lubenica je hit poletja, saj je osvežujoča ob enem pa odlična izbira, ko si zaželite nekaj sladkega. Odlično se bo povezala tudi z drugimi vrstami sadja in je odlična izbira za poletne limonade.

Borovnice

Borovnice so odličen vir železa in drugih hranilnih snovi, obogatile bodo predvsem vaše zajtrke. Dodajte jih v smoothije, naredite pito ali pa jih zaužijte zvečer ob filmu namesto čipsa.

Češnje

Češnje imajo kar nekaj pozitivnih lastnosti, dobre so za srce, pomagajo nadzorovati krvni tlak, uravnavajo krvni sladkor, blažijo vnetja in skrbijo za kvalitetnejši spanec. Priljubljen je češnjev sok in pa uporaba češenj v sladicah.

Jagode

Z jagodami boste lažje nadomestili potrebo po sladkarijah, saj so majhne in jih je lahko vzeti s sabo. Z njimi se lahko borite proti boleznim srca, srčni kapi visokemu holesterolu in diabetesu.

Marelice

Marelice vsebujejo veliko vlaknin, zato vas bodo nasitile do kosila, prav tako pa boste poskrbeli za dnevno dozo vitamina A in C. Priljubljene so tudi v sladicah, saj poskrbijo za osvežujoč in rahlo kiselkast okus. 

Maline

Popularne so predvsem za uporabo v sladicah, iz njih pa lahko pripravite tudi marsikatero drugo zdravo jed. Skupaj z borovnicami pa so odličen dodatek zajtrkom ali malicam, v katere lahko vključite tudi jogurte.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.