https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Nogometaši Nafte doma premagali Kalcer Radomlje

27.7.2024  

Nogometaši lendavske Nafte 1903 so v tekmi 2. kroga Prve lige Telemach doma premagali Kalcer Radomlje z 2:1 (0:1).


Povratniki med prvoligaško druščino iz Lendave so v uvodnem krogu nove sezone v gosteh z 0:1 klonili proti Muri. Sezono so s porazom odprli tudi Radomljani, ki so morali doma z enakim izidom premoč priznati Kopru.

Gostje so danes povedli, a zmage niso zadržali. V drugem polčasu so Lendavčani po dveh golih rezervista Milana Klausza zrežirali preobrat in prišli do prve zmage v tej sezoni, prvi po vrnitvi v slovensko nogometno elito po 12 letih. Radomljani so medtem sezono odprli z dvema porazoma.

Radomljani so v uvodu dvoboja prevzeli pobudo v posesti in kazali več želje po zadetku. Prvi strel Mateja Malenška v drugi minuti ni bil natančen, so pa mlinarji vseeno prišli do precej zgodnjega vodstva v 11. minuti.

Moses Barnabas je v kazenskem prostoru zaposlil Roka Štormana, ta je nato poiskal Malenška, ki je za vodstvo mlinarjev premagal Žana Mauricia s strelov v daljši vratarjev kot.

Po golu so Radomljani ostali podjetnejši. Domačini so se počasi prebujali, nekoliko vzpostavili ravnotežje in po slabe po ure igre prvič povohali vrata tekmeca, a ni bilo pravega zaključka.

Napadalnejši so zatem spet postali Radomljani, Gaber Dobrovoljc je po kotu z glavo meril visoko čez prečko, tudi Nino Kukovec in Štorman sta merila nenatančno. Strel slednjega nekaj trenutkov zatem je bil bolj nevaren, a je zletel mimo desne vratnice lendavskih vrat. Pred odmorom sta na drugi strani mimo vrat zletela strela Harisa Kadrića in po kotu z glavo Arona Dragonera.

Takoj po odmoru je Nafta agresivno zaigrala, toda Radomljani so zdržali ta manjši pritisk. Z vidika priložnosti se je dvoboj nato pošteno umiril vse do 70. minute, ko je od daleč žogo sprva prek vrat poslal Hristijan Georgievski.

Iz kota Radomelj je v 73. minuti z glavo zapretil Ognjen Gnjatić, takoj zatem je imel z glavo po predložku priložnost še Nino Kukovec, a ni uspel zadeti. To pa je kaznovala Nafta v naslednjem napadu, ko je Szabolcs Szalay s podajo zaposlil rezervista Milana Klausza, ki je premagal Emila Velića in poskrbel za izenačenje.

Kukovec je imel novo priložnost, a je njegov strel Mauricio ubranil, na drugi strani je Szalay meril precej mimo. V 81. minuti pa je Nafti pred domačimi navijači uspel popoln preobrat v nekaj minutah. Szalay je tokrat v ogenj poslal Luko Božičkovića, ta je pred golom poiskal Klausza, ki je bil še drugič natančen.

Szalay je bil še naprej zelo aktiven v drugem polčasu, njegov poskus s prostega strela z razdalje je Veliću povzročil kar nekaj dela, kot tudi naslednji poskus Kalnoki-Kisa Zsomborja. Na drugi strani so imeli Radomljani sijajno priložnost za izenačenje, a je iz bližine čez prečko meril Marko Cukon. Pred koncem je nov strel Szalaya končal za vrati gostov in ostalo je pri zmagi Lendavčanov.

V naslednjem krogu bodo nogometaši Nafte gostovali v Ljubljani pri Olimpiji, Radomljane pa čaka dvoboj z Domžalčani.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Jure Banfi

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.07.2024 ob 12:12 LENDAVČAN gost

      tako slabega fuzbala že dolgo isem videl

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.07.2024 ob 14:52 Sobočanec gost

      Ge san pa zadovolen s ten, ka san vido, dobra tekma, bar zadnjih 20 minut.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.07.2024 ob 15:00 gost gost

      REZULTAT JE VAŽEN NA KONCU LELEK BIČ NA KONCU POČI ZMERAJ

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.07.2024 ob 15:41 Svizec gost

      Vsi igralci so šolani v nogometni akademiji Orban.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.07.2024 ob 16:27 gost gost

      KJE PA SO SE ŠOLALI MURINI PASTIRJI NA ŠAR PLANINI ŠE PAR KOL PA VAM OVCE PRIPELAMO NA IGRIŠČE ČE SE NE POBERETE VKUP MURAŠI PET TEKEM EN GOL PA STE NORMALNI

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.07.2024 ob 21:15 gost

      Kje si se pa ti šolal? Vidim, da ti osnovošolska stvar ne gre glih od rok….

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.07.2024 ob 12:32 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here http://vipdeit.top/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.