https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

Sodobna arhitektura s pridihom narave: Drsna zasteklitev za vsak dom!

2.8.2024  

Trend zastekljenih balkonov in teras še zdaleč ne predstavlja samo modne muhe, temveč v zadnjih letih kaže željo po udobnejšem, bolj funkcionalnem in energetsko učinkovitejšem bivalnem prostoru.

Poseben sistem je drsna zasteklitev, ki omogoča drsno odpiranje ter zapiranje steklenih površin. Gre za zelo prilagodljiv sistem, ker je na voljo v različnih dimenzijah. Na voljo so različni dizajni zasteklitve najvišje kakovosti. Med najpogostejše sodita drsna zasteklitev terase in drsna zasteklitev balkona.

Največje odlike drsne zasteklitve

Na balkonu ali terasi si lahko privoščite veliko mero sprostitve, uživate na svežem zraku, se družite s sorodniki in prijatelji, občudujete lepo naravo. Slabost tovrstnih bivalnih površin pa je ta, da jih v enaki meri težko uporabljate celo leto. Pozno jeseni, pozimi in zgodaj spomladi sta balkon ali terasa prehladna za bivanje.

Seveda tudi za omenjeno težavo obstaja vrhunska rešitev – to je drsna zasteklitev. Sistem zasteklitve se odlikuje s številnimi prednostmi.

1. Podaljšana uporabnost skozi vse leto

Drsna zasteklitev balkona ali terase ustvarja prostor, ki ga lahko uporabljate neodvisno od vremenskih pogojev in opazno podaljšate čas, ki ga preživljate na prostem. Sončni žarki se lahko v hladnejših mesecih ulovijo ter zadržujejo znotraj prostora, ki je zastekljen, ob tem se ustvari toplejše okolje, kar omogoča, da lahko uživate v najrazličnejših aktivnostih.

V poletnem času steklene plošče zagotavljajo učinkovito zračenje in uživanje v zunanji atmosferi, in to brez neprijetnosti, ki jih povzročajo žuželke. Zastekljeni prostor je v tem času lahko odličen naslov za sproščeno poležavanje ob bazenu, za večerje ter podobno.

2. Energetska učinkovitost

Steklo deluje kot izolacijska pregrada, zato učinkovito zmanjšuje toplotno izmenjavo med zunanjim svetom ter notranjimi prostori. Toplota pozimi iz prostorov ne uhaja tako hitro, kar zagotavlja ohranjanje toplejšega okolja, ki ga ni potrebno dodatno segrevati.

Zastekljen prostor lahko služi tudi kot toplotni zbiralnik. Gre za naravno ogrevanje, ki lahko zmanjša obremenitev sistemov gretja, s tem pa učinkovito pripomore k zmanjšanju stroškov za energijo. Za dodatno izboljšanje toplotne učinkovitosti poskrbijo zadnje inovacije na področju gradbenega stekla: nizko emisijska stekla, ki toploto odsevajo nazaj v prostor.

3. Boljša kakovost bivanja

Drsna zasteklitev v dom prinaša izvrsten prostor za bivanje, druženje, sproščanje. Večja površina bivanja prinaša boljšo kakovost življenja. Za piko na i poskrbi še lep razgled na okolico.

Neoviran pogled na bližnjo okolico omogočijo velike steklene površine, ki obenem poskrbijo tudi za prehajanje naravne svetlobe. Potreba po umetni svetlobi se zato precej zmanjša. Bivanje na terasi ali balkonu je prijetnejše, ker je drsna zasteklitev tudi dobro zvočno izolativna.

4. Varnost in zaščita

Pred najrazličnejšimi zunanjimi vplivi je drsna zasteklitev daleč najboljši način za zaščito terase ali balkona. To pomeni, da vam ni potrebno skrbeti, da bi veter, dež, sneg, odpadlo listje ali kaj drugega poškodovalo površino. S tem se seveda precej zmanjša tudi potreba po čiščenju.

Kakovostna zasteklitev balkona ali terase prav tako poskrbi tudi za zaščito in varnost vaših družinskih članov. Nudi namreč dodatno zaščito pred nepovabljenimi gosti, otroci pa pri igri na terasi ali balkonu ne bodo potrebovali dodatnega nadzora.

5. Estetska vrednost in povečanje vrednosti nepremičnine

Drsna zasteklitev ne predstavlja samo trenutne izboljšave za udobje in počutje lastnikov. Gre namreč za dolgoročno naložbo v vrednost nepremičnine. Tovrstna nadgradnja doma je zelo cenjena in iskana. Potencialnim najemnikom in kupcem ponuja dodatni estetsko privlačen bivalni prostor.

Sodoben izgled in eleganca zastekljenih površin torej lahko zelo povečata estetsko vrednost vašega doma. Vrhunsko dovršena zasteklitev ne izboljša le videza objekta, temveč preoblikuje celotno zunanjost doma.

Postavitev zimskega vrta

Ko je govora o drsni zasteklitvi doma, nikakor ne moremo niti mimo zimskega vrta. Ta je najpogosteje podaljšek jedilnice ali dnevnega prostora. Na njegovo lego pogosto vplivajo tudi stopnja zasebnosti, stran neba in osenčenost.

Zimski vrt ljudje najpogosteje postavljajo na zadnji strani objekta – gledano iz ulice ali pa na njegovi južni strani, ki omogoča dovolj sonca v predhodnem obdobju. V vseh letnih časih ponuja izjemno ugodje bivanja. Ne glede na to, ali zunaj sije sonce, dežuje, piha močan veter, je idealen prostor za prijetno, zabavno in sproščeno druženje.

Številni se za postavitev zimskega vrta odločijo tudi zato, da lahko svojim rastlinam v hladnejšem času leta zagotovijo ugodne klimatske pogoje za rast. Zaradi svoje temperature in svetlobe deluje kot pravi rastlinjak.

Zimski vrt je izdelan iz trajnih in trpežnih ALU materialov. Njegova nosilna konstrukcija je dovolj močna in je praviloma narejena iz pocinkanega jekla, ALU, INOX materialov ali iz lepljenega lesa. Za zasteklitev zimskega vrta se uporablja kaljeno, termopan ali zvočno bolj izolativno steklo, varnostno lepljeno, sončno zaščitno. Za streho sistema pa se navadno uporablja varnostna lepljena ali kaljena stekla, ki se jih zmore nadgraditi z dvo- ali troslojnim steklom.

Drsna zasteklitev je torej sila preprosta in vrhunska rešitev, ki poskrbi, da so balkon, terasa ali kakšna druga površina lahko uporabni skozi vse leto. Ker je sistem zasteklitve dobrodošel za vse balkone in terase, in to ne glede na objekt, v katerem bivate, se vaša želja po sobivanju z naravo v vseh vremenskih razmerah lahko neverjetno hitro uresniči.

*Oglasni prispevek

    Fotogalerija