https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Slovenijo streslo več potresov

02.08.2024 ob 8:09  

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so 2. avgusta 2024, ob 5.23 uri zabeležili potres magnitude 1,3. Tla so se dvakrat zatresla že ponoči med 0.16. in 4. uro. Prav tako so zabeležili dva potresa včeraj, 1. avgusta, ob 13.09 in ob 21.22 uri. Najmočnejši je bil potres z magnitudo 1,4.  


Po prvih podatkih je bilo prvo žarišče potresa 2 kilometra severovzhodno od Ivančne Gorice. Potres so čutili predvsem prebivalci občine Ivančna Gorica, so sporočili iz Urada za seizmologijo na Agenciji RS za okolje. 

Vir: Arso potresi

Kot so še sporočili seizmologi, so se tla danes prvič zatresla ob 0.16 uri ponoči, in sicer 11 kilometrov severozahodno od Solčave. Zabeležen je bil potres magnitude 1,0. Tla so se tam prvič zatresla že nekaj ur prej, 1. avgusta, ob 21.22 uri, ko je bil zabeležen tudi najmočnejši potres magnitude 1,4. 

Vir: Arso potresi

Prav tako so se tla danes zatresla ob 3.53 uri, in sicer 4 kilometre jugovzhodno od Topolšice. Zabeležen je bil potres manjše magnitude 0,5. Do tresenja tal je prav tako prišlo včeraj, 1. avgusta, v popoldanskih urah ob 13.09 uri. Potres je bil 19 kilometrov jugozahodno od Obrežja. Zabeležen je bil potres magnitude 1,2.  

Do tresenja tal je prišlo tudi pri naših zahodnih sosedih v Italiji. Na opazovalnici šolske mreže v Podbočju so ta potres prav tako zaznali.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.