https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

Osem prednosti laserskega pomlajevanja obraza

5.8.2024  

Lasersko pomlajevanje obraza je sodobna rešitev za tiste, ki si želijo ohraniti mladostni videz brez kirurških posegov. Z njim lahko dosežete čvrsto, gladko in sijočo kožo ter zmanjšate znake staranja na varen in učinkovit način.

Povečano zanimanje za pomlajevanje postarane kože, je spodbudilo hiter razvoj različnih metod, med drugim lasersko pomlajevanje. Lasersko pomlajevanje obraza je revolucionaren nekirurški postopek liftinga obraza. Poleg pomladitve videza, lahko izboljša tudi druga kožna stanja kot so brazgotine po aknah in starostne pege. Ravno zato je lasersko pomlajevanje obraza eden izmed najbolj zaželenih estetskih in medicinskih tretmajev.

Kaj je lasersko pomlajevanje obraza?

Na trgu obstaja veliko različnih laserskih tretmajev za pomlajevanje obraza. Eden izmed najnovejših laserjev z najboljšimi rezultati je Fotona Er:YAG. Laserji Fotona Er:YAG povzročajo manj toplotnih poškodb s hitrejšim celjenjem v primerjavi s tradicionalnimi CO2 laserji. Tako imenovani Fotona 4D laserji uporabljajo neablativno metodo, ki stimulira remodelacijo kolagena, kar vodi do zategovanja tkiva. V sklopu ene terapije se uporabi dve laserski valovni dolžini (Nd:YAG 1064nm in Er:YAG 2940nm) v štirih različnih modalitetah (SmoothLiftin, Frac3, Piano in SupErficial), z namenom toplotne stimulacije različnih globin in struktur kože obraza.

Kakšne so prednosti laserskega pomlajevanja obraza?

Prednosti laserskega pomlajevanja obraza Fotona 4D so številne, med drugim:

  1. Stimulacija in proizvodnja kolagena
    Kolagen je najpogostejša beljakovina v človeškem telesu, ki ohranja elastičnost in čvrstost kože. Njegova proizvodnja se s staranjem zmanjša, kar privede do nagubanja in povešenosti kože. Fotona4D s toploto spodbuja proizvodnjo kolagena v koži, posledično koža postane čvrstejša in mladostnega videza.
  2. Nekirurški lifting obraza
    Lifting obraza je načeloma kozmetični kirurški poseg, v sklopu katerega se zavihek kože na vsaki strani obraza potegne nazaj. Tkiva pod kožo se spremenijo, odvečna koža pa se odstrani. To daje obrazu bolj mladostno obliko. Lasersko pomlajevanje obraza Fotona4D zagotavlja učinek liftinga, ki pa ne vključuje kirurških rezov in odstranjevanja kože. Brez rezov in šivov, se zmanjša tveganje za okužbo ter skrajša čas okrevanja.
  3. Zmanjšanje drobnih linij in gub
    Z uporabo različnih valovnih dolžin in toplote Fotona4D spodbudi napenjanje kože, kar zgladi drobne linije in gube.
  4. Izboljšana tekstura in ton kože
    Tonus pomeni napetost kože. V sklopu ‘dimenzije’ SupErficial, ki jo vključuje lasersko pomlajevanje obraza Fotona4D se naredi nežen laserski piling, ki pomaga pri obnavljanju površine kože. To izboljša teksturo kože in njen tonus, kar je lahko še posebej koristno za posameznike, ki imajo težave s pigmentacijo.
  5. Estetski in medicinski poseg
    Fotona4D laserski tretma je namenjen zategovanju kože, med tem ko je Fotona Dynamis SP namenjen odstranjevanju brazgotin po aknah, keloidnih brazgotin, hipertrofičnig brazgotin, strij in razširjenih por.
  6. Dolgotrajni rezultati
    Še ena izmed prednosti Fotona4D je dolgotrajnost učinka. S pravilno nego kože in vzdrževalnimi tretmaji lahko učinki Fotona4D trajajo od nekaj mesecev do let.
  7. Hitro okrevanje
    Ena od večjih prednosti Fotona4D je, da se lahko posamezniki skoraj takoj po zdravljenju vrnejo k vsakodnevnim dejavnostim.

Kako vzdrževati učinke laserskega pomlajevanja kože?

Da bodo učinki laserskega pomlajevanja kože dolgotrajni, je pomembno, da se posameznik drži ustaljenih smernic za ustrezno nego kože. S tem se v prvi vrsti zagotovi pravilno celjenje. Smernice vključujejo:

  • Izogibanje neposredni izpostavitvi soncu
    Po laserskem tretmaju je koža bolj občutljiva, izpostavljenost soncu pa lahko povzroči pigmentacijske težave. To je razlog, da se je nekaj tednov po terapiji potrebno izogibati neposredni izpostavitvi soncu. Če je koža vseeno izpostavljena soncu, jo lahko posameznik zaščiti z nanosom kreme za sončenje širokega spektra z visokim zaščitnim faktorjem in z nošenjem klobuka s širokimi krajci.
  • Skrb za zadostno hidracijo
    Hidriranost kože pomaga pri procesu celjenja in izboljša proizvodnjo kolagena.
  • Uporaba nežnih izdelkov za nego kože
    Prvih nekaj dni po posegu se priporoča uporaba zgolj nežnih čistil in vlažilnih krem.
  • Izogibanje ekstremnim temperaturam
    Vroča voda, intenzivna vadba, ki spodbudi prekomerno potenje, savne in parne sobe, se dva dni po laserskem pomlajevanju obraza odsvetujejo.
  • Izogibanje ličilom
    Če je le mogoče, se priporoča izogib uporabi ličil do dva dni po laserskem pomlajevanju obraza.
  • Izogibanje praskanju
    Ko se koža celi, se lahko pojavi nekaj luščenja. Pomembno je, da teh ostankov kože posameznik ne odstranjuje, saj lahko to povzroči brazgotinjenje.
  • Nanos hladnih obkladkov
    Hlajenje je eden izmed načinov učinkovitega zmanjševanja morebitnih oteklin ali drugih nelagodij. Led mora biti vedno zavit v krpo pred nanosom na kožo.
  • Spanje z dvignjenim vzglavnikom
    Spanje z dvignjenim vzglavnikom lahko pomaga zmanjšati oteklino po zdravljenju.

Ali se lahko lasersko pomlajevanje obraza kombinira z drugimi estetskimi posegi?

Fotona4D lasersko pomlajevanje obraza se lahko lepo kombinira z drugimi posegi za dodaten učinek na specifičnem področju telesa. V Kliniki NYD ponujajo naslednje terapije:

  • Lasersko pomlajevanje obraza in dermalna polnila
    Dermalna polnila zagotavljajo takojšnji učinek povečanja volumna kože, ki se v kombinaciji z lasersko stimulacijo elastina in kolagena podvoji.
  • Lasersko pomlajevanje obraza in zgornjih vek SmoothEye
    SmoothEye je specializiran laserski tretma namenjen dvigu povešenih vek. V kombinaciji s celovitim tretmajem Fotona4D SmoothEye prispeva k celoviti pomladitvi obraza, hkrati pa zagotavlja še dodatno nego osredotočeno na predel okoli oči.
  • Lasersko pomlajevanje obraza in povečanje ustnic LipLase
    LipLase je zasnovan za pomlajevanje, polnjenje in oblikovanje ustnic. Tudi ta tretma deluje tako, da spodbuja naravni proces preoblikovanja kolagena v telesu, kar vodi do povečanega volumna in definicije ustnic. Ne vključuje uporabo injekcijskih polnil, zato je privlačna možnost za tiste, ki iščejo bolj naraven pristop k povečanju ustnic. Medtem ko Fotona4D izboljša splošno kakovost kože obraza, se LipLase osredotoča posebej na ustnice.
  • Lasersko pomlajevanje obraza in laserski dvig obrvi VectorLift
    VectorLift dvigne obrvi in zmanjšuje vidnost gub na čelu, od vek vse do roba lasišča. Globina, v katero prodre laserska svetloba pri terapiji VectorLift je še posebej primerna za obraz, saj laser ne poškoduje podkožne maščobe, ki je ključnega pomena za celovitost in lepoto obraznih potez. VectorLift se osredotoča na zgornjo tretjino obraza, kar se da lepo kombinirati s Fotona4D pomlajevanjem obraza, ki pokrije celoten obraz in zagotavlja še boljši učinek.

 *Oglasni prispevek

    Fotogalerija