https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

Kampiranje: Vse bolj priljubljena poletna aktivnost

11.8.2024  

V zadnjih letih je kampiranje postalo ena izmed najbolj priljubljenih poletnih aktivnosti med Slovenci. Ta trend ni presenetljiv, saj kampiranje ponuja edinstveno priložnost za pobeg iz mestnega vrveža, sprostitev v naravi in preživljanje kakovostnega časa z družino in prijatelji.

Pobeg od vsakodnevnega stresa

Kampiranje je dobra izbira za sprostitev od vsakodnevnega stresa, hitrega tempa in nenehnih obveznostih. Svež zrak, ptičje petje in zvoki rek imajo sproščujoč učinek in pozitiven vpliv na naše duševno zdravje.

Dostopnost in cenovna ugodnost

Kampiranje je relativno cenovno ugodna oblika dopusta. Namesto dragih hotelskih sob in restavracij, kampiranje omogoča prenočevanje v šotorih, prikolicah ali avtodomih, obrok pa lahko pripravimo kar na prostem.

Priložnosti za rekreacijo in aktivnosti

Kampiranje ne ponuja le možnosti za počitek, ampak tudi priložnost za številne aktivnosti na prostem. Pohodništvo, kolesarjenje, plavanje in ribolov so le nekatere izmed dejavnosti, ki jih lahko počnemo med kampiranjem. Narava ponuja nešteto možnosti za rekreacijo, kar pripomore k boljšemu telesnemu zdravju in splošnemu počutju.

Priljubljeni kampi med Slovenci

1. Bled in Bohinj: Bled in Bohinj vsak s vojimi znamenitostmi in atrakcijami ponujata številne kamping možnosti v idiličnem alpskem okolju.

2. Soška dolina: Reka Soča je raj za ljubitelje adrenalinskih športov in narave. Kampiranje tam ponuja čudovite razglede in priložnosti za rafting, kajakaštvo in ribolov.

3. Primorska: Slovenska obala ponuja kar nekaj lepih kampov. Med najbolj priljubljenimi sta Kamp Strunjan in Kamp Adria v Ankaranu, kjer lahko uživate v morju, soncu in številnih poletnih aktivnostih.

4. Hrvaška: je že dolgo priljubljena destinacija za slovenske dopustnike, predvsem zaradi svoje bližine, čudovitega morja in odlične infrastrukture za kampiranje. Med najbolj priljubljenimi kampi na Hrvaškem so Kampa Polari in Valalta v Rovinju, Kamp Lanterna v Poreču in Kamp Krk na otoku Krk.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.08.2024 ob 19:18 Bagy gost

      Pa to je dražje kot 5 zvezdični hotel alacart

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.08.2024 ob 21:07 pukovnik gost

      po sliki sodeč onih treh šotorjev, gre za primerjavo z ameriško državljansko vojno, vendar tu ljudje čakajo mušice in komarje, da jih "maznejo", v vojni pa so se streljali med sabo. Tak da v tej zasedi "najebejo komarji, nič krivi, nič dolžni. Vsaka vojna terja pač žrtve.Moraš biti nenormalno nor, da se paseš na nekih travnikih in uničuješ travo.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.