https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Pomurski policisti obravnavali šest prometnih nesreč, moški nasedel na goljufijo in ostal brez 93 tisočakov

17.08.2024 ob 8:00  

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali šest prometnih nesreč, dve kaznivi dejanji in tri primere povoženja divjadi.  Štiri prometne nesreče so se končale z materialno škodo, ena nesreča z lahkimi telesnimi poškodbami in ena s hudimi. 


Huje se je poškodoval voznik skuterja, ki je izven naselja Bunčani zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola zapeljal z vozišča v jarek.

V kraju Hrastje Mota je mladoletna kolesarka zaradi izsiljevanja prednosti trčila v osebni avtomobil, padla po vozišču in se lažje poškodovala. 

V Gornji Radgoni pa je voznik osebnega avtomobila vozil z neprilagojeno hitrostjo in močno pod vplivom alkohola, zaradi česar je trčil v betonski steber žičnate ograje. K sreči se ni poškodoval, mu je pa bilo odvzeto vozniško dovoljenje. 

Voznike policisti ponovno pozivajo naj upoštevajo cestno prometne predpise in hitrost svoje vožnje prilagodijo veljavnim omejitvam, svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti. 

 

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino goriva iz tovornega vozila v Grabonošu in goljufijo pri vlaganju v Bitcoine. 

Neznani storilec je z oškodovancem navezal stik in ga povabil v trgovanje z Bitcoini. Kasneje ga je še prepričal, da si je na mobilni telefon naložil aplikacijo za oddaljeni dostop in da mu je posredoval podatke o svoji bančni kartici.Na tak način je neznancu omogočil, da je z njegovega računa odtujil več kot 93.000 evrov. 

Občane in občanke policisti pozivajo, naj neznanim osebam ne posredujejo nobenih osebnih ali bančnih podatkov in naj bodo skeptični, ko gre za stvar, ki izgleda predobra, da bi bila resnična. »Po pomoč se vedno lahko obrnete na banko ali policijo,« svetujejo

Danes bodo policisti na celotnem območju policijske uprave Murska Sobota izvedli poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem udeležencev v cestnem prometu, pogostejše meritve hitrosti z radarjem pa bodo opravljali na območju policijske postaje Ljutomer.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.