https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

FOTO: Prekmurska kulinarika in kultura zavzeli Ljubljano

18.08.2024 ob 15:00  

Klub Prekmurcev v Ljubljani je v soboto, 17. avgusta 2024, na Prekmurskem trgu v Ljubljani organiziral Prekmursko senje, dogodek, ki je obeležil 105. obletnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom.


Na dogodku so se predstavili številni ponudniki iz Prekmurja in podporniki Kluba Prekmurcev, ki so obiskovalcem omogočili, da so lahko spoznali prekmursko kulinariko, literaturo in glasbo. V prijetnem vzdušju so obiskovalce nagovorili predsednica Kluba Prekmurcev v Ljubljani Maja Benko, podžupan Mestne občine Ljubljana Dejan Crnek ter župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj.

 Kulturni program je dodatno popestril nastop skupin Halgato band in Večni problem, ki sta obiskovalce navdušili s svojimi izvedbami. Prav tako je potekal zanimiv pogovor s prekmurskimi literati, ki ga je vodil Hotimir Tivadar.

Dogodek je bil izjemno dobro obiskan in je ponovno dokazal, da je prekmurska kultura v Ljubljani zelo cenjena in spoštovana.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

Foto: Timotej Plahut

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.08.2024 ob 16:00 prekmurec gost

      V Dokležovju praznovali zavetnika župnije svetega Štefana Ogrskega, v Beltincih sv. Ladislava Ogrskega kralja, dvojezično območje je Ogrsko, smo vam prišli povedat kje so nekdaj živeli Prekmurski Vendi v Vendski krajini, ki ste jo ločili od Ogrske krone !

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.08.2024 ob 17:05 gost

      Jara prekmurska gopoda se predstavi jari gospodi v beli Ljubljani. Zakaj že imamo najdražjo elektriko v Evropi?

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.08.2024 ob 21:05 nacionlist gost

        Prekmurska kulinarika in kultura zavzeli Ljubljano, beda od bede, še soboški župan se je tam slinil, če imajo močvirniki željo po prekmurski kulinariki in kulturi jo naj pridejo probat v Prekmurje.

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.08.2024 ob 17:10 gost

      Mi Slovenci !!! Kdor ne skače ni slovenc hej hej hej

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.08.2024 ob 20:02 Zut gost

      Ka of slavni politik n akonci je slučajno z domačoga hlejva prišo? Tak se spodobi, ja.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.08.2024 ob 21:32 Prekmurec gost

      Debeli beltinski je falil ka bi se slino. Ste mu prinesli kaj domov iz Lublane?

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.08.2024 ob 5:16 gost gost

      SRAMOTA V PETEK SO SE NAFUTRALI V BELTICAJ TE PA V LJUBLANI DA MO MIJ PROBALI V PREKMURJI LJUBLJANSKO KUHINJO KDAJ NIKOLI NORI PREKMUREC VSE BI PORINO TJA HASKA NOBENEGA OD TAM

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.