https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Nezakoniti prehodi meje na območju Pomurja upadli

24.08.2024 ob 6:00  

Policija je v prvih sedmih mesecih letošnjega leta obravnavala 25.786 nezakonitih prehodov državne meje, kar je nekoliko manj kot v enakem obdobju lani, ko je bilo zabeleženih 26.856 takih primerov.


Število nezakonitih prehodov meje v Sloveniji ostaja visoko, pri čemer še naprej prevladujejo državljani Sirije, katerih število se je v primerjavi z lanskim letom več kot podeseterilo in sedaj predstavljajo več kot tretjino vseh primerov, poroča STA.

Med posameznimi policijskimi upravami je najbolj obremenjena novomeška policijska uprava, ki je obravnavala 83 odstotkov vseh primerov (21.454). V primerjavi s tem so bile druge uprave občutno manj obremenjene. Vendar pa podatki iz PU Murska Sobota izstopajo zaradi znatnega zmanjšanja števila nezakonitih prehodov.

Letos so v prvih sedmih mesecih zabeležili 202 takšna primera, kar predstavlja več kot 50-odstotni upad v primerjavi z enakim obdobjem lani, ko so obravnavali 432 nezakonitih prehodov.

Podatki kažejo tudi na spremembe v trendih glede držav, iz katerih prihajajo migranti. Poleg prevladujočih državljanov Sirije so letos pogosteje beleženi tudi prihodi iz Turčije in Egipta, medtem ko je število migrantov iz Afganistana in Pakistana v upadu.

Policija je prav tako obravnavala povečano število primerov tihotapljenja ljudi. Do konca julija letos so zabeležili 308 primerov, kar je občutno več kot lani v istem obdobju (197). Prijeli so 343 tihotapcev, od katerih je bilo 316 v priporu.

Iz objavljenih podatkov je razvidno, da se število nezakonitih prehodov meje spreminja glede na državljanstvo in policijsko upravo, pri čemer ostaja novomeška policijska uprava najbolj obremenjena, PU Murska Sobota pa beleži pomemben upad v številu primerov.

Foto: Arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.08.2024 ob 6:46 gost

      Kaj bi pa naj migranti počeli v Prekmurju. Ko vidijo kam so prišli jih je strah bolj kot kraja od kje so prišli.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.08.2024 ob 7:02 Karel K. gost

      Morda so trgovci z migranti, kateri dobro sližijo, bolj hitri, se izogibajo policiji in jih takoj odpeljejo z madžarske meje v Avstrijo. Če seveda policija zares nadzoruje ta migrantski tok in trgovce z migranti. Saj pa interes migrantov ni, da bi ostali v Prekmurju v Sloveniji ampak to, da čimprej pridejo na območje zahodne civilizacije, torej čez Avstrijsko in Italijansko mejo.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.08.2024 ob 11:05 Svizec gost

      Mi smo tudi zahodna civilizacija. Da pa oni to ne vejo, je pa nekaj drugega.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.08.2024 ob 11:21 gost

      Štef ti im 123 dva gnoja..debila bosta crknola !

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.08.2024 ob 11:40 Karel K. gost

      Ja smo zahodna civilizacija na nivoju Hamasa in Venezuele. Zahodne civilizacije ni tzreba na ta način žaliti, ko se Titoistično politično urejeno Slovenijo enači z njo.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2024 ob 12:34 Balkanci gost

        https://www.blic.rs/zabava/srpski-pevac-prevario-suprugu-sa-kojom-ima-dvoje-dece-samoziv-sam/

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.08.2024 ob 21:17 ....... gost

      treba se je peljati ob nedeljah na relaciji Genterhaza -turniščaba, pa vidiš, koliko kombijev z madžarskimi registracijami obstiji v Radamoš gozdu ali se pelje ob ledavi via Filovec varoš po makadam poti.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.08.2024 ob 21:35 Aha gost

      Jaša zahodna kapitalistična civilizacija Jaša to je to pot v pogubo seveda

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.08.2024 ob 6:01 Poljedelec gost

      Tudi siva podgana je tujerodne.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.