https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

Želite hladno pijačo, a nimate časa, da bi se ohladila v hladilniku? Preverite ta dva trika

31.8.2024  

Zagotovo ste se že znašli v situaciji, ko ste si želeli osvežiti s hladno pijačo, a ste ugotovili, da je tista, ki jo imate na voljo, topla. Čakanje, da se pijača ohladi v hladilniku, pa lahko traja ure. Za vas smo izbrskali dva preprosta trika, s katerima. lahko pijačo ohladite samo v nekaj minutah. 


1. Trik z ledeno kopeljo

Prvi trik vključuje led, vodo in sol. V večjo posodo nalijte vodo in dodajte veliko kock ledu. Ledena kopel bo ustvarila okolje, ki bo hitro odvajalo toploto iz pijače. Dodajte nekaj žlic soli v vodo. Sol bo znižala temperaturo zmrzovanja vode, kar pomeni, da bo voda v kopeli postala še hladnejša, kar bo pospešilo hlajenje pijače.

Plastenko ali pločevinko s pijačo postavite v ledeno kopel. Počakajte približno 5–10 minut, medtem pa lahko pijačo občasno zavrtite v vodi, da pospešite hlajenje.

2. Trik z vodo, papirnato brisačo in zamrzovalnikom

Drugi trik vključuje nekaj preprostih pripomočkov, ki jih imate verjetno že doma, in sicer papirnato brisačo, vodo in zamrzovalnik.

Vzemite papirnato brisačo in jo dobro namočite z vodo. Nato to mokro brisačo ovijte okoli plastenke ali pločevinke s pijačo. Tako ovito plastenko postavite v zamrzovalnik. Moker papir bo pospešil proces ohlajanja, saj bo omogočil hitrejše izparevanje vode, kar bo v kombinaciji z mrzlim zrakom v zamrzovalniku povzročilo hitrejše hlajenje pijače.

Po približno 10–15 minutah v zamrzovalniku bo vaša pijača prijetno ohlajena in pripravljena za uživanje.

Foto: Pixabay

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.