https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Križevcih so se srečali gasilski veterani in veteranke Gasilske zveze Križevci

Križevci, 01.09.2024 ob 6:00  

Prostovoljno gasilsko društvo Logarovci, komisija za gasilske veterane pri Gasilski zvezi Križevci in Gasilska zveza Križevci so v četrtek, 29. avgusta, v vaškem jedru v Križevcih pri Ljutomeru pripravili srečanje gasilskih veteranov in veterank Gasilske zveze Križevci.


Srečanja se je udeležilo 120 gasilskih veteranov in veterank iz  12 gasilskih društev iz Gasilske zveze Križevci, ki so stari od 60 let naprej in so dali velik prispevek k razvoju posameznega gasilskega društva, saj so pred leti še tekmovali kot operativni člani, danes pa se še udeležujejo in hodijo na tekmovanja, ki jih pripravlja Gasilska zveza Križevci in na druga veteranska srečanja po Pomurju.

V Gasilski zvezi Križevci so ponosni na gasilske veterane, ki so še kljub letom aktivni v posameznem gasilskem društvu, saj radi priskočijo na pomoč društvu. Nekaj veteranov je lansko leto sodelovalo pri poplava, saj imajo veterani bogate izkušnje in znanje na področju različnih intervencij. Sedaj gasilski veterani bogate izkušnje prinašajo na mlade gasilce.

Svoje poslanstvo so opravljali v dobrobit gasilskih društev, Gasilske zveze Križevci in občine Križevci. Pred leti so postavili temelje v društvih in gasilske vrednote danes prenašajo naprej, kjer so bile vedno besede prijateljstvo, požrtvovalnost in vrednote. Kljub letom so še pomemben člen in radi pomagajo kolikor pač morejo in z veliko vnemo bodo pomagali razvijati gasilstvo v Gasilski zvezi Križevci še naprej.

Kot je bilo povedano na srečanju, sodi Gasilska zveza Križevci v dejavnostih in aktivnostih v sam vrh Gasilske zveze Slovenije. Na plenumu Gasilske zveze Slovenije je bilo pohvaljeno delo Gasilske zveze Križevci, kar pomeni, da imajo izjemno dobro usposobljenost in pristop k gasilstvu. V Gasilski zvezi Križevci so vedno ključne besede na vsakem tekmovanju, srečanju ali druženju »moramo se znati pogovarjati, moramo se znati poslušati, moramo se znati razmeti«.

Vse zbrane gasilske veterane in veteranke je v začetku srečanja pozdravili predsednik komisije za gasilske veterane pri Gasilski zvezi Križevci, Jože Babič. V imenu Gasilske zveze Križevci namestnik predsednika, Miran Dajčar, župan občine Križevci, Branko Slavinec, častni predsednik sveta pomurske gasilske regije in nosilec najvišjega gasilskega odlikovanja, Matevž Hacet, GZS Slovenije in častni poveljnik Gasilske zveze Križevci, Milan Antolin, častni predsednik Gasilske zveze Križevci, Dragutin Rakuša in poveljnik PGD Logarovci Marjan Kolar. 

Srečanja sta se še udeležila namestnik poveljnika Gasilske zveze Križevci, Slavko Osterc  in  tajnik Gasilske zveze Križevci, Rajko Vršič. Srečanja sta se udeležila najstarejši veteran Stanislav Marinič, star 92 let iz Logarovcev in najstarejša gasilka Frančiška Košar, rojena leta 1939 iz Bučečovcev. Letošnje srečanje in druženje je bilo v prijetnem gasilskem duhu, saj so pripravili meddruštveno gasilsko veteransko tekmovanje in podelili tri pokale, ki so jih prejeli PGD Boreci, prvo mesto, drugo mesto PGD Kokoriči in tretje mesto PGD Križevci. Ob tej priložnosti so organizatorji pripravili šaljive gasilske igre med gasilskimi društvi.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.09.2024 ob 13:33 Zgodovina si gost

      youtu.be/gMFRzhQKLNs

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.