https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Grupa Vigor zabavala obiskovalce v Lendavi

Lendava , 01.09.2024 ob 10:00  

Po tradicionalni povorki skozi staro mestno jedro Lendave se je dogajanje preselilo na osrednje prizorišče, kjer so Lendavsko trgatev nadaljevali s folkloro, zabavo s skupino Plamen, večer pa je popestrila glasbena skupina Grupa Vigor. 


Festival Vinarium je obudil poznopoletno dogajanje z dvema osrednjima prireditvama, Bogračfestom in Lendavsko trgatvijo ter kulturno-kulinaričnimi dogodki, ki so med 23. avgustom in 7. septembrom vabili na festivalsko doživetje Lendave.

 

Po sobotni Lendavski trgatvi s tradicionalno povorko se je dogajanje preselilo na osrednje prizorišče pri Cubisu s popoldansko zabavo s skupino Plamen. Sklepno dejanje festivala je bil večerni glasbeni nastop Grupe Vigor.

 

Celotna organizacija Festivala Vinarium, ki je obudil poznopoletno dogajanje in v prestolnico bograča v teh dneh privabil veliko število ljudi, poteka pod okriljem Zavoda za turizem in razvoj Lendava, v sodelovanju s ključnimi organizacijami. 

 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Timi Farkaš

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.09.2024 ob 10:35 gost

      Res je bilo veselo za ene pa posebej veselo. Kajti v Lendavi je pretežno govorilo medžimursk pa malo vogrski.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.09.2024 ob 14:10 gost

      Glasba za Rome in priseljence v Lendavo.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.09.2024 ob 14:22 gost

      Tako je, zadnja leta na Bogračijadi pa Lendavski trgatvi samo hrvaški bendi za cigoje pa seljačine. Zato pa Lendavčani hodimo drugam na prireditve. Sramota od sramote od organizatorjev pa nesposobne občine Lendavske, ki so se prodali madžarom pa Hrvatom. Malo si poglejte Soboto, pa Radence, Radgono, Ljutomer, kake bende si pripeljejo na prireditve, 100 let smo zaostali. Še dobro da kake Kesovije pa Duško Lokina ne pripeljejo, no pustimo se presenetiti, mogoče bosta onadva drugo leto na vrsti, če bosta še živa.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.09.2024 ob 15:25 Buba gost

        Ti verjetno sploh ne ves kdo je skupina Vigor. Ko so bili v Središcu, kak to potem, da bilo pol Lendave tam? Kdo pa od slovenskih bendov ali pevcec dela štimung za ljudi, Plestenjak ali Lovšin.. ali?

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.09.2024 ob 14:29 Imre Jimy gost

      Cigu migu, ringišpil. Drugo leto pride Vesna Pičkarovič pa Brozgajeva Jelena i opet budemo svi ruke gore i pjevali hrvatsko. Mi Lendvavaroš smo ti Madžarska i Hrvatska u malom. Mi nečemo, ka budemo Slovenije, ertet, mi smo pola Magyari, pola medjimurec, zato mi nem marali slovenska muzika, kome ne paše, naj ne odi k nam, hrvatska muzika dobra za nas pa za ciganjok, azanyat uristen hetszenseget, zaj imala jaz dosti, vas slovenskih klošara. Dokler mi živa i naš polgarok, ki sluša samo radio 105 nema slovenok benda pa slovenok zene, csak horvat zene, ka lejko te mi na veselica širok od tuge kak lepo spevlejo hrvatske tužne pesmi i vsi mi lepo ruke gore i deremo na glas,Hočemo još, hočemo još, hočemo još!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.09.2024 ob 15:30 Buba gost

        Takim polpismenim kot si ti, Slovenski klošarji služijo, da ti lahko živis od sociale

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.09.2024 ob 14:31 gost

      Cigu migu rokenru

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.09.2024 ob 15:33 gost

      Glavno ka smo se mij fajn meli,tij klošar se pa jebi in rasti,znamo što si ka pišeš takšne norosti,idi pa pogledni v kanto za odpad,mogoče kaj najdeš.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.09.2024 ob 15:33 gost

      Tvvgzg6b

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.09.2024 ob 15:58 gost

      Buba, idi 30 do 40 km ven iz Lendave v Slovenske kraje pa boš spoznala ogromno dobrih slovenskih bendov, ki pritegnejo množico več tisoč ljudi. Samo do Murske Sobote, Ljutomera, Radenec pa Radgono, ni ti treba dalje it. Plestenjak je imel v Radencih tolko publike, da se ni dalo najti parkirišča, sicer ga ne poslušam, Perota pa je čas žal povozil, lahko bi ti naštel vsaj 50 dobrih slovenskih izvajalcev iz pop pa rock smeri, samo kaj bom to vam seljakom razlagal, vi živite v svojem svetu, kjer se vse konča pri hrvaški pa ciganski glasbi, vam je vse dobro, samo, da ni slovensko. Pa včasih je treba dat na kako drugo frekfenco ne samo radio 105, pa lahko slišiš veliko dobre slovenske glasbe, ali pa v zabačeni Lendavi drugo ne lovi kor radio 105 in Aktual????????????????????????????????? Seljačine hrvatske. Hrvaški hlapci.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.