https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

FOTO: Podjetje KIT ŽIŽKI prejelo Zlati znak kakovosti

Murska Sobota, 05.09.2024 ob 14:00  

V Murski Soboti je danes potekala jubilejna konferenca Pomurskega društva za kakovost, ki že 30 let spodbuja razvoj kakovosti in inovacij v regiji. Dogodek z naslovom Inovacije za prihodnost kakovosti – 30 let sledenja trendom je zbral številne strokovnjake in visokega gosta, predsednika Državnega sveta Republike Slovenije, Marka Lotriča.


Slavnostna otvoritev in pomen kakovosti

Konferenco je otvoril Marko Lotrič skupaj z Brankom Škafarjem, podpredsednikom Pomurskega društva za kakovost, ki je poudaril pomen inovacij za trajnostno prihodnost. V svojem govoru je Lotrič poudaril vlogo kakovosti kot temeljne vrednote v slovenskem gospodarstvu.

Najpomembnejše priznanje konference, Zlati znak kakovosti 2024, je prejelo podjetje KIT ŽIŽKI za svoje inovativne dosežke in prispevek h kakovosti v regiji. Njihov uspeh je dokaz pomembnosti nenehnega vlaganja v razvoj.

Priznanja za inovacije

Podeljena so bila tudi zlata priznanja za inovacije podjetjem, ki so s svojimi projekti izstopala. Nafta Strojna je prejela priznanje za razvoj mobilnega kontejnerja za varno skladiščenje tekočin in nevarnih snovi. Lek Veterina je s svojim krmnim dodatkom, ki zmanjšuje emisije metana, prispevala k pomembnemu napredku na področju zmanjševanja toplogrednih plinov.

ARCONT je bil nagrajen za eko modularno bivalno enoto, ki združuje trajnostne materiale in izboljšuje energetsko učinkovitost, medtem ko je ROTO Slovenija izstopal z inovacijo troslojnega robotskega rotacijskega litja kompozita recikliranih polietilenov. Cleangrad pa je bil prepoznan po požarno odpornem stropu za čiste prostore, ki izboljšuje varnost in zmanjšuje širjenje virusov.

Srebrna in bronasta priznanja za napredne rešitve

Srebrna priznanja so bila letos podeljena podjetjem, ki so s svojimi inovacijami prispevala k napredku na različnih področjih. Reflex Gornja Radgona je prejel priznanje za alarmno zanko za izolacijsko steklo, ki izboljšuje varnost z zaznavanjem poškodb. Dukin je bil nagrajen za kolesarnico StyleOUT® BikeBOX, ki združuje varnost in funkcionalnost s sodobnim dizajnom.

Virs je izstopal s programsko aplikacijo WeldCockpit AI, ki optimizira proizvodne procese z uporabo umetne inteligence. Poleg njih je priznanje prejel tudi Lek farmacevtska družba za regeneracijo topil in reagentov, kar prispeva k bolj trajnostni proizvodnji, ter Elektromaterial Lendava za inovativna elektronska stikala na dotik.

Bronasta priznanja pa sta prejeli podjetji Codex za navigirano vožnjo viličarja v visokoregalnem skladišču ter Murexin, ki je bil nagrajen za svojo inovacijo Hidrostop Vario, ki zmanjšuje pregrevanje betonskih površin.

Priznanja mladim talentom in zahvala Branku Škafarju

Posebno pozornost so na dogodku pritegnile tudi nagrade ŠPIC, namenjene najmlajšim ustvarjalcem. Nagrade so bile podeljene za najboljše risbe, spise in poslovne načrte, ki so prikazali, kako mladi vidijo prihodnost mobilnosti in življenja. Ob zaključku podelitve se je društvo še posebej zahvalilo Branku Škafarju za njegovo dolgoletno delo in prispevek k razvoju društva.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.09.2024 ob 14:46 gost

      Več podjetje plača prva nagrada je potem bolj zagotovljena.

      11 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.09.2024 ob 14:49 gost

      Božiček od Janeza Janše Krek tudi mora plačati visoko globo. Zaradi nepravilnosti za časa kovida. To mu verjetno stranka SDS plača. Kajti iz vodstva te stranke je dobival navodila kako lagati krasti in ustrahovati glupi slovenski narod.

      12 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.09.2024 ob 16:39 ..... gost

      te medalje si naj pojetja vtaknejo v zadnjo luknjo, raje naj delavcem omogočijo plače po zaslužku, ne po uravnilovki in še to minimalne.

      9 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.09.2024 ob 6:23 Dor gost

      Zaj de še kit bole slinav.

      1 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.