https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Festival prekmurske šunke in gibanice poskrbel za okusno in zabavno doživetje

Murska Sobota, 07.09.2024 ob 13:00  

Danes je Murska Sobota ponovno postala središče prekmurske kulinarične in kulturne dediščine, saj je potekal že 14. Festival prekmurske šunke in gibanice.


Dogodek, ki vsako leto privabi obiskovalce iz cele Slovenije in tujine, je obiskovalcem ponudil edinstveno priložnost, da uživajo v tradicionalnih prekmurskih dobrotah. Poudarek je bil na prekmurski šunki in gibanici, poleg tega pa so na stojnicah predstavili tudi druge lokalne specialitete.

Med vrhunci dneva je bil prikaz priprave prekmurske gibanice, ki je vedno prava atrakcija za obiskovalce. Sledila je priljubljena nagradna igra, kjer so gostje ugibali težo prekmurske šunke, pri čemer je zmagovalec prejel šunko kot nagrado.

Pestro dogajanje je spremljal živahen kulturni program, ki je čez dan v znamenju etno glasbe in plesa združil nastope Marko bande, Folklorne skupine Kulturno umetniškega društva Beltinci, Vokalne skupine Irmice, učence Glasbene šole Beltinci in drugih.

V večernih urah je festival prešel v zabavni del, kjer so nastopili Lukas in Lara Gumilar, romski glasbeniki Romano Glauso ter skupina KAT & The DEDO’s, ki so poskrbeli za energičen zaključek dneva.

 

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, ki je organizator festivala, je s tem dogodkom znova dokazal, da je Murska Sobota pomembna točka na zemljevidu slovenskih kulturno-kulinaričnih doživetij.

Več slik v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.09.2024 ob 13:39 normalen gost

      Pa naj mi nikak napijše eno priredijtev ge je nej bilou ceelecovij medenjakof ? Pogrebe ne računajte .

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.09.2024 ob 15:32 gost

      Že pa je folklorni festival

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.09.2024 ob 15:40 gost

      Te festival spada v bolj zimske čase ne pa paša za muje in mrčes

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.09.2024 ob 15:53 Karel K. gost

      Kodila je malo šunko postavo na luftanje. Zdaj so te pokazale, kak se dela gibanica. Reklamirajo šunko, naj jemo šunko, z druge strani pa Lajnova programira, da bomo morali jesti zelenjavo, travo in listje, hoče ustvariti prehrano brez mesa in kmete preusmeriti iz živinoreje v proizvajalce vrtnin in travinja za človeško jesti ne za krmljenje živali. Eni pa delajo umetno meso, zato pa morajo kmetom odvzeti živinorejo, da bodo potem tovarne za izdelavo umetnega mesa služile. To je vidite isto na Evropskem nivoju kot je ta festival šunke in gibanice, ki je namenjen temu, da malo folklora deluje, da plešejo kot Golobovi politični plesalci.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.09.2024 ob 15:55 Karel K. gost

        Kodila jo mora lusftati kak dame praznično obleko, saj je nihče ne more kupiti, ker je draga kak šafran.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.09.2024 ob 16:36 gost

      Toga psihoja na dvanajsti sliki pa poznan. Ka je pa pobegno s psihiatrije?🤪

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.