https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Mura Nona dobila tekmice za mesto v Ligi prvakinj

10.9.2024  

Slovenske nogometne prvakinje, ekipa Mura Nona, se bodo po zmagi na turnirju na Cipru v 2. krogu kvalifikacij za uvrstitev v Ligo prvakinj pomerile z avstrijskim St. Pöltnom. To je razkril ponedeljkov žreb, ki je potekal na sedežu Evropske nogometne zveze (UEFA) v Nyonu. Prva tekma bo na sporedu 19. septembra v Avstriji, povratna pa teden dni kasneje na domači Fazaneriji.

Trener Mure Vladimir Kokol je bil z žrebom zadovoljen, saj njegovim varovankam ne bo treba na dolgo pot. »Že pred tekmo na Cipru sem dejal, da nismo favoriti. Tudi zdaj nismo. Tekmeca spoštujemo in ga dobro poznamo. Krasi jih tempo, duel igra in hitrost. Naša naloga je, da se čim bolje pripravimo,« je ocenil Kokol.

Dodal je še, da bosta dodaten čar temu dvoboju prinesli Slovenki Mateja Zver in Izabela Križaj, ki igrata za St. Pölten: »Punce vedo, česa so sposobne. Če bodo prave, vemo, kaj zmorejo.«

Dvoboja se veseli tudi trenerka avstrijskih prvakinj Liese Brancao, ki priznava, da bo tekma zahtevna: »Težko bo, a se dvoboja veselimo.« Avstrijke imajo v primerjavi z Muro prednost izkušenj, saj so v najelitnejšem ženskem klubskem tekmovanju že nastopile.

V letošnji sezoni Lige prvakinj sodeluje 72 klubov iz 50 nogometnih zvez, v skupinskem delu pa bo nastopilo 16 ekip. Štirje klubi (Barcelona, Lyon, Bayern München in Chelsea) so že uvrščeni v skupinski del, za preostalih 12 mest pa se poteguje 24 ekip.

Poleg Mure in Slovenk v dresu St. Pöltna se za Ligo prvakinj borijo še druge slovenske reprezentantke. Roma z Majo Madon se bo pomerila proti švicarskemu Servettu, Kaja Korošec bo s Parisom igrala proti Manchester Cityju, Fiorentina s Kajo Eržen pa proti Wolfsburgu, poroča STA.

Foto: Arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.09.2024 ob 10:30 Resnica gost

      In tukaj bo verjetno konec,uspešne zgodbe,

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.