https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Župnijska cerkev sv. Petra in Pavla na Hotizi obeležila stoletnico

Hotiza, 11.09.2024 ob 11:00  

Župnijska cerkev sv. Petra in Pavla na Hotizi je obeležila pomemben mejnik – svojo 100-letnico ustanovitve. Slavnostni dogodek je združil vernike, krajane ter goste in ponudil priložnost za globok razmislek o preteklosti in prihodnosti župnije.


Praznovanje se je začelo s slovesno sveto mašo, ki jo je spremljal kulturni program, vrhunec večera pa je bil nastop priznane skupine New Swing Quartet in Ota Pestnerja, ki je s svojim izjemnim koncertom navdušil vse zbrane.

 

 

Župan Občine Lendava Janez Magyar je v slavnostnem govoru izrazil globoko hvaležnost vsem prednikom, ki so postavili temelje tej župniji, ter poudaril, da cerkev ni le stavba, temveč duhovni dom in kraj Božje milosti.

Ob tem je izpostavil tudi obsežne investicije Občine Lendava v obnovo verskih objektov, ki so pomemben del kulturne dediščine. Med njimi so obnovljeni vaški dom v Kapci, stari šoli v Mostju in Gornjem Lakošu, vaški dom v Dolini ter oporni zid in ograja okoli Cerkve sv. Katarine Aleksandrijske v Lendavi.

Občina je izdatno sofinancirala tudi obnovo zvonikov in kapelic v drugih krajih, vključno z zvonikom cerkve v Petišovcih, kapelico Svetega Križa v Dolnjem Lakošu ter kapelicami v Genterovcih in Radmožancih. Posebna finančna podpora je bila namenjena tudi obnovi župnijske cerkve sv. Petra in Pavla na Hotizi, kar še dodatno potrjuje prizadevanja Občine Lendava za ohranjanje kulturne dediščine.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.09.2024 ob 13:28 HVALOSPEV gost

      Tou nej bila Bogu zahvala za 100 lejt fare. Tou za naivne hotizanere mačar propaganda ka san pozorno poslusala ka modruvle. Naseme vilmosi se vec vidi ka senilen.

      18 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.09.2024 ob 14:13 gost gost

      Ta lendavski večni in nezamenljivi župan je pa vseposedi, kak drek na c esti.

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.09.2024 ob 15:23 oukolistmadjar gost

      tu se sprasujemo druscina a je madjar pridigal sl moraliziral al dopise ki jih posilja prebiral. Morti je biblijo bral ka vilija itak nerazmimo. Od kdej je hotizanska fara sds stranka

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.09.2024 ob 15:40 gost gost

      TAK MORE BITI ČI SI ŽUPAN NEJ KAK ENI JEST SLIKAT TE PA ADIJO OBČANI RIT PUNA IDEMO

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.09.2024 ob 16:12 gost

      Janez Magyar je doslej najboljši lendavski župan.

      8 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.09.2024 ob 16:41 mojametaaranyos gost

      Tou je sam njegov EGO napisao Razen ce si ti metka

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.09.2024 ob 21:45 gost

      New Swing K A T A S T R O F A! Tak mimo pa še niso peli, leta pač delajo svoje😩. Kozlevčara pa so nagnali…

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.09.2024 ob 18:53 Hotiški vernik gost

      Tak kak je že en napijsal eni so samo prišli ka so čakali jesti pa domau pogače nesli pa kruj v sarvetaj. Eni so pa mogli trij dnij garati ka so pospravili za tejmi ka so si rijti napunili!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.09.2024 ob 20:16 pisarrobertusdondek gost

      narod lacen tornar pejneze vinarium dolgi prsti hcerka po istanbulu hodi stotimi pejnezi drzava ga tozi za goljufijo korona za 100 tisoc evrov

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.