https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Najboljši pasulj Goričkega in Porabja pri Gradu

Grad, 15.09.2024 ob 18:00  

V soboto, 14. septembra 2024, je pri nogometnem igrišču NK Grad potekalo tradicionalno tekmovanje v kuhanju goričkega pasulja, ki ga je organiziralo Društvo upokojencev Grad. Tekmovanje, ki je povezalo društva upokojencev z Goričkega in Porabja, je privabilo številne ljubitelje dobre hrane in prijetnega druženja.


Dogajanje se je začelo že ob 9. uri z razdelitvijo materiala in predstavitvijo tekmovalnih ekip, nato pa so se kuharji vse do 14. ure trudili, da bi pripravili najboljši pasulj. Ob 14. uri je sledilo ocenjevanje, kjer je strokovna komisija izbrala najboljše jedi. Vrhunec prireditve je bil ob 15. uri, ko so razglasili najboljše ekipe in jim podelili pokale ter priznanja.

Zmago si je prislužila ekipa DU Brezovci - Bodonci - Zenkovci, ki je navdušila sodnike s svojim izvrstnim pasuljem. Drugo mesto je osvojila ekipa DU Lipa Rogašovci - Pertoča, medtem ko so tretje mesto zasedli člani ekipe DU Cankova.

Vse sodelujoče ekipe so prejele zahvalne listine kot priznanje za trud in sodelovanje, prve tri ekipe pa so prejele tudi posebej za to priložnost izdelane pokale in priznanja.

Poleg tekmovanja je prireditev popestril kulturni program, v katerem so nastopili pevski zbor Društva upokojencev Grad in ljudska pevka skupina iz Porabja. Obiskovalci so lahko uživali v pokušini pasulja, ki je bil na voljo tako na prizorišču kot tudi za domov.

Druženje, ki je združilo vse generacije, je bilo prežeto z veseljem in smehom, kar je še dodatno poudarilo pomen ohranjanja tradicije in skupnosti. Tekmovanje v kuhanju pasulja je tako ponovno potrdilo svoj sloves kot eden izmed najbolj priljubljenih dogodkov v regiji.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Lara Mesarič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.09.2024 ob 14:19 gost

      Fantastično ste naložili fotografije👎🏻. Šlamparija na kvadrat👎🏻

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.09.2024 ob 18:31 ..... gost

      jebo vas pasulj, kruh z zaseko, papriko in paradajz, pa brez soli

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.09.2024 ob 18:34 zafrik gost

      pa to so neke mastne prazne juhe, voda in barva od pašte fižola, graj pa je na ogradi

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.09.2024 ob 19:44 južni brat gost

      Najboljši pasulj Goričkega in Porabja pri Gradu, kako vas ni sram, drugega kot te balkanske jedi ne veste narediti.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.09.2024 ob 21:34 Uu gost

      Nika.domacoga.bi.lejko.bilo

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.09.2024 ob 23:27 Rozika gost

      Pri tem Gradu na Goričkom pa rejsom nega ni ednoga čednoga človeka.Če se kaj dogaja v naši gorički občini Grad se naj nikaj čednoga razloži,što je zmago,pa slike ste očitno kontra obrnili,ali ste pa vi konntra.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.09.2024 ob 12:43 Občan Grada gost

      Grački cigani toga Semlera starega in blokovskega Silvoja be skuhali namesto pasola! največja lopova pri Gradi.🐷🐷🐷

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.09.2024 ob 21:23 gost

      Zafrigana.grbanjova.zupa.pa.dobra.cvrtina

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.