https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ekipe iz občine Beltinci sodelovale na 24. svetovnem festivalu praženega krompirja

16.09.2024 ob 13:07  

V Črni na Koroškem pri nogometnem stadionu so pripravili že 24. svetovni festival praženega krompirja. Na festivalu je tisti dan dišalo po odlično pripravljenem praženem krompirju. Kar 50 ekip iz Slovenije in tujine se je preizkusilo v pripravi te jedi iz krompirja, tudi več ekip iz Občine Beltinci.


Na 24. svetovnem festivalu praženega krompirja so sodelovale tri ekipe Turističnih društev Lipa, Bratonci in Lipovci iz občine Beltinci. Občina Beltinci, kot kmetijska občina je  bila pred leti znana, da so kmetovalci pridelovali krompir. Krompir so kmetovalci prodajali v Kmetijske zadruge, po domovih in za Jugoslovansko vojsko.

 

Ekipe iz občine Beltinci, ki so sodelovale na festivalu v Črni na Koroškem so že nekaj let vešče te priprave jedi, saj jih društva pripravljajo v okviru Krajevnih skupnosti in na predstavitvi vasi občine Beltinci v beltinskem parku pri beltinskem gradu. 

Ekipe iz občine Beltinci domači krompir pripravljajo na več načinov in sicer kot praženi, kuhani - pire, pečeni, pomfri ali za različne prikuhe - enolončnice. Vsaka ekipa je pripravila odlično jed, ki so jo obiskovalci lahko poskusili in ocenili katera ekipa je pripravila najboljši pražen krompir. 

Vsako leto se festival pripravlja v drugem kraju. V letošnji projekt organizacije 24. svetovnega festivala praženega krompirja se je  vključilo tudi filatelistično društvo iz Koroške.

Foto: arhiv ekip

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.09.2024 ob 17:37 ...... gost

      dobro ekipe, kaj pa rezultat med 60-imi ekipami, 1,2 ali 49,50. Krumpiče tudi mij duma pražimo, tak kaje cela ulica na pojedini, smo edini v ulici in tudi vedno prvi v ulici. Oni šalabajzerji z Lipe že ne vedo krumpičuf spražiti, vedno isti, ki pa nimajo pojma od krumpičuf.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.09.2024 ob 17:40 ..... gost

      Ge pa te Dule pa njeguva primadona z Lipe znata krumpiče spražiti, Duleji se vijdi, ka nikši zažarjeni, pa oni mali gasilec Samo

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.